Matijević vs. radnici – zlatno doba naše poljoprivrede

Crvena tačka

Ostavite komentar


  1. kako su vlasnici zapali u probleme ? pa dodje neki kriminalac i dogovori se sa slugama okupatora, onda vlasnici zapadnu u probleme, jer nisu kriminalci, i tako se ovo desava, i desavace se i dalje, sve dok se kriminalci ne pociste i ne uklone

  2. Apep za pomoć sirotim, prepoštenim Matijevićima. Svi radnici treba da im rade besplatno! Siroti, prepošteni Matijevići rade na nuli, nemaju za ‘leba, jer su plate visoke, a doprinosi užasni! Nije u redu! Nepravda!

  3. Matijevići su poznati kao neko ko je u sprezi sa vlašću (i onom ranije i ovoj sada). Njima je omogućeno da uvoze meso iz celog sveta, po izyzetno niskoj ceni jer se radilo o mesu koje nije za ljudsku upotrebuebu već za praljenje hrane za kućne ljubimce. Njihov uvoz nije, a ni sada to neradi, kontrolisala sanitarna ili veterinarska inspekcija. Zbog toga i imaju jeftinije proizvode. Ne uplaćuju realan porez i dozvoljeno im je da rade šta god hoće. Naravno, donacije sns-u se podrazumevaju. Kvalitet njihovih proizvoda tj saobraznost sa proizvodnom deklaracijom od čega se proizvod pravi takodje niko ne kontroliše. Sve što im je omogućeno da kupe uništavaju. Ribnjak Ečka, koji su takodje kupili, nikad nije bio zapušteniji. Ali, bezobrazluku oko vraćanja otpremnina stvarno nema ravna.

  4. Holandija je tri puta manja od Vojvodine ali od poljoprivrede zarađuje godišnje preko 80 milijardi evra a cela Srbija jedva 2 milijarde.Ekonomski tigar umire od gladi.Aferim srpskoj gluposti.

  5. Bez namere da branim Matijevicevu kompaniju, ona je decenijama kriminalna organizacija. Ipak radi istine, mora se reci da poljoprivreda propada zbog uslova ugovora sa EU o trgovini. Famozni je to SSP. Srbija je liberalizovala trziste a da pri tom ne dobija bilo kakve subvecije od EU. Zbog toga su stranci ovde povlasteni u svakom slucaju. Resenje je revizija ili ukidanje SSP.

  6. Još samo da nastavim na prethodni komentar…u imovini tog Kombinata Vrbas, kao i zadruga Sava Kovačević…nalazila se i tzv trikotaža, koju je kao o sve ostalo, za male pare…nizašta, svojevremeno kupio Mirotin, odnosno neke nove mašine i opremu iz još neprodate trikotaže ke odnela supruga vlasnika Mirotina, jer je u toj trikotaži bila i direktor.A u opisu pri kupovini svega tog kombinata su stajale falsifikovani podaci, da ke zadruga imala damo jedan kombajn, par traktora…ništa stoke..
    Najgore…ta trikotaža. Za nju je pokrenuta restitucija…priznato je rešenjem, no još naslednici nisu dobili konačan pbračun…a jjedan of naslednika sam i. Ja. Svi dokumenti su kod mene iz popisa još davne 1945/6.
    Pa šta da poželim tim novim otimačima. Naplata im folazi lagano i bolno.

  7. Tog lopova treba ugapsitibi vratiti odakle je dosao.Mikelic i on su helikopterom doneli pare iz „Gavrilovica“.Trazili ga zbog kradje hrvati a sad ne dao izgleda koliko su trazili.

  8. Ja ne znam nikoga ko je, samo ušao, ne kupovao, u njihovim mesarama.
    Uvek su bili na dobrom glasu.

  9. Tekst je pun emocija, ali ne odgovara na pitanje: da li je po zakonu isplaceno vise novca? Ili nije?

  10. Super, uništenim stočarstvom polako propada i ratarstvo. Bez stajanjaka zemlja gubi na kvalitetu i ne pomaže nikakvo veštačko đubrivo. A zemlju gomilaju kao latifundisti i rabe je kao da sutra ne postoji…

  11. Ne znam tačno ali mi se čini da je ovaj Matijević izbjeglica. Da mi je znati šta bi imao sada da ne bi onoga nesretnog rata.

  12. Šta se bunite kako ste sejali to ste i požnjeli. Tražili ste leb bez rada kao i svi najskuplji smo po svemu u Evropi. Hoćete da se obogatite da i vi budete tajkuni pa kad odete gore zaboravite one dole

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.