Mediji: Biznis forum verovatno ove godine u Beogradu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Organizatori tradicionalnog Kopaonik biznis foruma razmišljaju o mogućnosti da taj skup ove godine bude održan u Beogradu, objavio je sajt Biznis.rs.

Programski odbor Kopaonik biznis foruma doneo je još prošlog oktobra odluku da se umesto tradicionalnog martovskog okupljanja, godišnji skup koji već godinama predstavlja centralni događaj za privrednike, ekonomiste i predstavnike države, odloži za period od 24. do 27. maja ove godine.

Kako je za Biznis.rs rekao Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije, organizatora Biznis foruma, utvrđen termin održavanja neće se menjati, ali se skup ove godine svakako neće održati na Kopaoniku.

„Razmatramo razne mogućnosti. Kopaonik nije opcija, kako zbog epidemiološke situacije, tako i zbog činjenice da će u to vreme hotel Grand koji jedini ima kapacitete koje zahteva organizacija jedne ovakve manifestacije, biti zatvoren, zbog renoviranja“, kazao je on.

Dodao je da se razmišlja i o drugim lokacijama, ali da su najbliži ideji da Biznis forum ove godine bude u Beogradu.

„Ovo stoga što najveći broj naših učesnika preferira naš glavni grad, pre svega zbog logističkih prednosti u uslovima pandemije. I da se razumemo, to će biti samo ove godine. Nadamo se da ćemo se od 2022. godine vratiti našem normalnom rasporedu i mestu – prva nedelja marta na Kopaoniku“, rekao je Vlahović.

Predsednik Saveza ekonomista Srbije objasnio je da su, zavisno od dešavanja u vezi sa pandemijom, još uvek moguće izmene kada je u pitanju format Foruma.

„Ono što bi voleli je da Forum bude u formatu kao i do sada. Za to imamo i podršku dugogodišnjih partnera, sponzora i učesnika. Međutim, ukoliko budemo morali, opredelićemo se za virtuelnu, onlajn varijantu Foruma. Drugim rečima, u ovom trenutku pripremamo oba scenarija. U svakodnevnom smo kontaktu sa Kriznim štabom i siguran sam da ćemo doneti odluku koja je najbolja, kako za uspeh samog Foruma, tako i za zdravlje učesnika“, naglasio je Vlahović.

Ove godine će centralna tema 28. Biznis foruma biti „Svet posle kovid-19 – Novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari