Među Mladim liderima sve više onih sa stranih univerziteta

Monika Pejčić, direktorka za ljudske resurse Delta holdinga

Ostavite komentar


  1. Da li je to ona Delta holding osnovana od idejnog kreatora „zajma za privredni preporod“ Srbije Miškovića kada su zapsoleni ne samo upisivali kao zajam cela plate nego i poklanjali cele plate 1989 isto kao i gastarbajteri koji su donirali pomoć srbiji kada je SFRJ bankrotirala 1989 i vrednost dinara i svog kapitala devalvirala 10000 puta.
    Kako reče Mrks u „teoriji brzog sticanja kapitala“ da kapital na brz način može da se stekne samo pljačkom ili nasledstvom.
    Ko iz „delta holdinga“ ima „tetku u kanadi“

  2. „Prosek ocena na studijama apsolutno ne utiče na finalni izbor kandidata, već samo sposobnosti pokazane kroz pet krugova selekcije i entuzijazam da se zaposle u Delti.“
    Dobro, … a po kom to kriterijumu ‘selekcionisete’, ako vam ni iskustvo ni ocene kandidata ‘nisu bitni’ ???
    Je’l ‘entuzijazam’ eufemizam za poslusnost i ‘poltronski potencijal’ ???
    Slepa lojalnost Gospodaru, pre svega! O talentu i sposobnostima cemo ‘u Utorak’?
    U Srbiji, ovaj vizantijski i tursko – janjicarski sistem nikako da umre. Carigradski ‘HR model’ je vecan. Odanost Tati – Sultanu pre svega.
    Onda se posle nesto iscudjavamo Vucicu i sta nam radi?

    1. Brzo se prepoznaju i kvalitetan čovek, i zgubidan. Ovo je 100% kapitalistički način odabira: „Nije važno koju diplomu ima mačka, važno je da lovi miševe“. A da li mačka lovi miševe ili se vrzma oko nogu i čeka da je nahrane – to se brzo vidi.

      To sa diplomom i ocenama je u stvari kinesko-mandarinski sistem, gde svi u generaciji polažu „državni ispit“ jednom godišnje, pa se prema rezultatima prima u državnu službu. Samo, nije državna služba sve na svetu…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.