Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu 11. maja 1Foto: sajam.net

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu počeće u subotu, 11. maja, a prvi put će imati i zemlju partnera i zemlju prijatelja Italiju i Tunis, najavljeno je danas.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare na Novosadskom sajmu, ta manifestacija se održava 86. put i na njemu će nastupiti 1.518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države.

„Prvi put ćemo u okviru Nacionalne izložbe stoke imati Izložbu genetskih potencijala u okviru koje će biti predstavljene autohtone rase, neophodne za održanje biodiverziteta. Posle više od 20 godina imamo 17 kolektivnih izložbi. Prvi put ćemo imati i Dan voćara, u sredu, 15. maja“, najavio je direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Biće organizovana Izložba hrane i Nacionalna izložba stoke uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, resornog Pokrajinskog sekeratrijata i Grada Novog Sada, a Izložba poljoprivredne mehanizacije biće na 35.000 metara kvadratnih.

U Kongresnom centru će svakodnevno organizovati, konferencije, panele i edukacije, najvili su organizatori.

Ambasador Tunisa Sejf Alah Redžeb najavio je da će ta „zemlja prijatelj“ nastupiti sa 12 kompanija koje stižu iz Afrike.

Prema njegovim rečima, predstaviće uglavnom poljoprivredno-prehrambene proizvode, a na Sajam dolaze kako bi pronašle partnere u Srbiji i regionu.

Direktorka Italijanske agencije za spoljnu trgovinu Marina Skonjamiljo, najavila je nastup oko 30 italijanskih kompanija i dolazak oko 45 privrednika koji će imati direktne susrete sa izlagačima.

Generali Osiguranje Srbija je osmu godinu zaredom Strateški partner Novosadskog sajma i Generalni sponzor Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu će predstaviti i firme iz devet zemalja, a prvi put će na Poljoprivrednom sajmu nastupiti Udruženje proizvodjača i dilera poljoprivrednih mašina iz Rusije.

U poklon-igri posetioce očekuju pokloni „Agropanonke“, koja poklanja „Belarus“ traktore, „KITE d.o.o.“ će obezbediti „John deere“, a pneumatsku sejalicu pripremio je „VGP Ozdoken“.

Zlatni sponzor Poljoprivrednog sajma je kompanija „Aldahra“ koja će u Hali „Master“ predstaviti svoj proizvodni program iz 15 zemalja.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.