Menadžement Galenike: Nastavljaju se pregovori sa Štrajkačkim odborom 1Foto: Shutterstock/Dragon Images

Farmaceutska kompanija Galenika danas je saopštila da je njen menadžment danas u nastavku dijaloga sa Štrajkačkim odborom pored povećanja zarada u ovoj godini, o čemu je ranije doneta odluka, ponudio dodatna unapređenja uslova rada za zaposlene, na održivoj poslovnoj osnovi.

Dogovor sa Štrajkaškim odborom na današnja dva sastanka nije postignut i dogovoreno je, kako je navedeno u saopštenju, da se pregovori nastave.

U cilju ispunjenja poslovnih planova za 2024. godinu, menadžment Galenike smatra da je razgovor jedina opcija da bi se došlo do poslovno održivog rešenja u situaciji kad 20 odsto zaposlenih štrajkuje.

„Galeniku predvodi odgovorni menadžment, koji je kao i uvek posvećen obezbeđenju kontinuirane proizvodnje, distribucije i dostupnosti njenih proizvoda na tržištu“, ističe se u sapštenju.

Članovi sindikata „Nezavisnost“ u Galenici koji peti dan štrajkuju sa zahtevom da se plate zaposlenih povećaju odbili su danas ponudu uprave da dobiju prvu fiksnu isplatu od 10.000 dinara, najkasnije do kraja maja i drugu, verovatno u decembru, pod uslovom da se ispuni plan proizvodnje.

Galenika je u vlasništvu brazilske NC grupe, koja obuhvata i EMS – najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari