Menadžment Galenike : 80 odsto zaposlenih nije u štrajku 1Štrajkački odbor Galenike

Na jučerašnjem sastanku sa Štrajkačkim odborom menadžment Galenike je naglasio dosadašnja ulaganja u povećanje zarada i dodatne benefite za zaposlene svake godine, kao i da je prosečna zarada u Galenici na nivou proseka u farmaceutskoj industriji, navode u saopštenju nadležni u toj zemunskoj fabrici lekova.

Dodaje se da je menadžment još jednom istakao da iako nisu ispunjeni preduslovi o povećanju zarada u skladu sa Kolektivnim ugovorom da je zarada ipak povećana, a da je razgovor jedini način da se postigne razumevanje između zahteva sa jedne strane, i realnih mogućnosti sa druge.

– Važno je istaći da 80 odsto zaposlenih Galenike nije u štrajku što je pokazatelj posvećenosti zaposlenih daljem radu i razvoju. Zaposleni koji su u štrajku su ponovo pozvani na obustavu štrajka i da nastave sa radom. Podsećamo da je Galenika povećala plate zaposlenima počev od februarske zarade, što je jedan od dva reprezentativna sindikata prihvatio, a drugi nije. Nakon odliuke o povećanju zarada, drugi sindikat je odlučio da započne štrajk – ističe se u saopštenju.

Oko 250 radnika zemunske fabrike lekova Galenika, u organizaciji sindikata Nezavisnost u tom preduzeću, štrajkuje već četvrti dan sa zahtevom da im vlasnik, brazilska kompanija EMS, poveća plate za 10 odsto u odnosu na visinu prosečne zarade u fabrici.

Štrajkači ističu da je zahtev da se zarade povećaju opravdan jer je inflacija prošle godine bila 12 odsto i da je nužno da iznos plata bude takav da obezbedi pristojan život zaposlenih. Takođe, tvrde da u najvećem pogonu za proizvodnju lekova u štrajku nije samo troje zaposlenih i da su u njemu sve mašine zaustavljene, odnosno proizvodni proces se ne odvija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari