Merkator-S otvara novi logističko-distributivni centar u Srbiji 1Foto: Fonet/Marko Mišić

Kompanija Mercator-S objavila je danas da će na Novom Beogradu otvoriti novi, moderan logističko-distributivni centar po svetskim standardima iz kog će se ubuduće obavljati kompletna centralna distribucija proizvoda za 339 IDEA prodavnica, Roda marketa i Merkator hipermarketa, koji se nalaze u više od 80 mesta širom Srbije.

Kako je navedeno, Mercator-S će u projekat otvaranja novog logističko-distributivnog centra investirati više od 20 miliona evra u kupovinu moderne opreme za rad i zaposliti 500 magacionera i vozača.

Ovaj distributivni centar, koji će se prostirati na 68.000 kvadratnih metara, najveća investicija kompanije Mercator-S u poslednjih 10 godina, biće najbliži objekat te vrste samom centru Beograda, navedeno je u saopštenju.

Generalna direktorka kompanije Mercator-S Violeta Kovačević kazala je da će rast i razvoj kompanije biti značajno unapređeni boljom efikasnošću i efektivnošću celokupnog lanca snabdevanja.

„Otvaranje novog logističko-distributivnog centra, koji je deo CTPark Belgrade City kompleksa biće velika prekretnica u operacijama našeg trgovinskog lanca, jer ćemo iz jednog centra snabdevati mrežu sa 339 naših prodavnica u Srbiji. U snažnom razvoju naše maloprodajne mreže, a u delu logističkih operacija, od velikog značaja je činjenica da se objekat nalazi na jednoj od najboljih lokacija u Srbiji, veoma blizu centra Beograda“, kazala je ona.

Mercator-S je deo Fortenova Grupe i u Srbiji ima prodajne objekte u gotovo 80 gradova i zapošljava blizu 8.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari