Mesna industrija u kolapsu, proizvođači u Srbiji ne znaju šta će s mesom

Ostavite komentar


  1. Spustite cene da narod jede meso s vi smanjite dzepove,vile ,avione….

    1. Neka spuste cene. Bolje je poslovati ikako, nego nikako. Možda će se tada nekom posrećiti, ko je inače ceo život radio, da od penzije češće na jelovniku ima meso…

      1. Kad bi novinari Danasa znali pošto je meso u Beogradu, rekli bi tom Dodjošu iz Slavonije da laže… Junetina je više od 800 dinara, svinjski vrat, krmenadle +600 dinara…
        Ono u marketima ima nižu cenu, ali je lošeg kvaliteta, zamrznuto, puno vode i neukusno!
        Traba neki novinar i na pijacu da svrati… jer danas kilo kromoira i kilo šargarepe 200 dinara! Paradajz nikakav, kao zelena breskva unutra, teško ispod 100 din!
        Urednici, nisu vam čitaoci samo homo politikusi… već i obični gradjani…

    2. U mesarama se ne vidi da su cene pale. Naprotiv!
      Neka spuste cene u domacoj maloprodaji i bice im lakse
      Inace, i po ovom se vidi koliko Srbija napredno „dobro stoji“, koliko ovde „nikada nije bilo bolje“, koliko „plate i penzije nikad u istoriji nisu bile vece kao sada“, kako sve to svakodnevno laze vucic i pravi nas ludim, a narod u drzava su nacisto upropascenni.

  2. Snizite cene, prodajte viskove, plasirajte u preradu, radite nesto, bilo sta, umesto sto kukate i cekate da vam drzava calne neku kintu i pokrije gubitak.

    1. Nisam bio ali kazu ne znam i da li je tacno da je u Nemacku meso 2 euea popodne ako se ne proda prepodne.

  3. Od kad je to jaca potraznja mesa leti..umesto zimi..kakve lazi..pa razmislite samo svojom glavom..i jos probisvet Matijevic..

    1. Uzimate izjavu od Matijevica cije meso i preradjevine jede samo onaj koji ne zna koje djubre on prodaje. Nije se obogatio na posten nacin nego na brzinu

  4. Pa neka ga daju sirorinji i socijalno ugromenim osobama u koju grupu spadam i ja sam gde ja i moja porodica za mesec dana potrošimo oko 1000 din mesečno pa vi vidite koliko to jede jedna četvoročlana porodica

  5. Bila je velika potražnja pa su i cene rasle?!? Tu se krije sva tragedija naše ekonomije. Umesto da spustiš cenu i ideš na obrt ti dereš i dalje. Sada kada nema potražnje spuštaš cenu a narod je bez para pa je potez besmislen. Nego ne bojim se ja za režimske tajkune. Obezbedili su se oni ali mi je žao mog naroda.

  6. Ponuda potražnja. Tržište i ponuda-potražnja određuju cenu. Ako ne može da proda bifteke neka spusti cenu ili neka propadnu. Samo neka ne traži pomoć od države. Ne brinem ja za Matijevića. Neće njemu poletiti kapa sa glave…

  7. A sta nam kaze Aca “ vladalac “ i pajtosi na ovu ozbiljno krizu… i dalje “ ljuti “ ( svercom oruzija, Vulinovim lupetanjem, ne postovanjem sanitetskih propisa
    ) Ruse, Turke i komsije pa ovi bojkotuju meso i mesnate preradjevine…

  8. Nisam video nigde da se oglasili Mišković i Mihajlović da ne pominjem dalje kao najveći proizvođači junećeg mesa gde oni prodaju svoje bikove gde ih izvoze.

  9. Pa vodja u ne davna vremena rece da cete i papke izvoziti u Kinu,sta bi sa time?A vi klanicari nemojte da kukate cena junetine u kasapmicama veca nego u Becu?

  10. Ne znaju šta će jer se uvozi iz južne Amerike i kojekuda. Trenge frange poslovi su budućnost Srbije a ne domaća proizvodnja. Eto razloga.

  11. Prosto je kilogram teletine je oko 1000 dinara,junetine 800 svinjetine 6-700…smanjite cene za polovinu i vidite sta ce biti…ako ne bude pomaka smanjite jos!

  12. SPUSTITE CENE !!Godinama gulite kozu ovom narodu a Vi ne znate sta cete od besa. Vozite avione , kamione i zivite u vilama. Nigde u svetu nema takvog bogacenja za kratko vreme. Drago mi je i da Vi malo patite. Narod vec 20 godina ne jede meseo il samo čo nekad.FUJ

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 8

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.