Meštani sela Lešje blokirali kamione Kruševac puta 1Lešje

Meštani sela Lešje kod Plane blokirali su danas kamione Kruševac puta, koji već dugo, kako tvrde, pretovareni prolaze putem i oštećuju ga.

Kamioni oštećuju puteve, a kamenolom iz kog Kruševac put izvlači po 50 i 60 šlepera kamena dnevno narušava im i zdravlje i kuće u kojima žive.

Blokada kamiona sa oznakama MBA Miljković, koji je vlasnik nekoliko građevinskih firmi u Srbiji, traje cele nedelje, a trenutno u selu Lešju tri kamiona su parkirana jer meštani ne dozvoljavaju vozačima da ih odvezu dok ne stigne vaga koja bi izmerila i utvrdila da su kamioni pretovareni.

“Oni su znali da smo mi ovde i vozili su drugim putevima, preko drugih sela koja su isto tako ugrožena, a danas su MBA kamioni ponovo krenuli ovim putem ali smo ih zaustavili i tražili da dođe vaga da se izmeri osovinsko opterećenje”, kaže za Danas Dragan Ristić, predsednik mesne zajednice.

Kamioni su, kako kaže, stalno u pretovaru jer put može da izdrži šest tona po osovini, a oni nose duplo više.

Ristić kaže da Kruševac put pravi kamenolom za koji ima uslovne dozvole iz ministarstava rudarstva i životne sredine, koje podrazumevaju da ako hoće da radi mora da postoji plan detaljne regulacije.

To međutim, kako kaže, ne može da se uradi, jer po prostornom planu opštine Paraćin kamenolom na tom mesti nije predviđen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari