Mihajlović: Brzom prugom od Beograda do Novog Sada do kraja 2021. godine 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će do kraja 2021.godine moći da se putuje brzom prugom od Beograda do Novog Sada.

„Znamo u kakvom su stanju ranije bile naše pruge, a dosta posla je još pred nama iako smo u prethodne četiri godine obnovili više od 500 kilometara pruga. Takođe, razgovaramo i o nabavci vozova za tu prugu“, rekla je Mihajlovićeva gostujući na TV Hepi.

Ona je dodala da je važno što je kroz ovaj projekat Srbija u saradnji sa kineskim i ruskim kompanijama dobila novo znanje i nove tehnologije, jer srpski inženjeri nisu nikad pre projektovali prugu za brzine od 200 kilometara na čas, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Mihajlović je rekla i da će se ove godine raditi i projektno-tehnička dokumentacija za nastavak rekonstrukcije barske pruge, „čime se pripremamo da iduće godine otpočnemo radove i da i na toj pruzi vozovi mogu da idu prosečnom brzinom od 100 do 110 kilometara na sat“. Povodom kritika opozicije u vezi s otvaranjem „Miloša Velikog“, Mihajlović je rekla da je puštanje u saobraćaj novog auto-puta Srbiji donelo ponos i sreću i da se takav uspeh ne sme pretvarati u mržnju samo zbog toga što prethodnici taj posao nisu uspeli da urade.

„Možete da mislite i govorite i najgore stvari o svojim političkim protivnicima, ali ne smete zbog toga da idete protiv građana i protiv svoje zemlje, pa da napadate i ono što je dobro za građane“, rekla je Mihajlović. Ona je dodala da je u prethodne četiri godine izgrađeno ukupno oko 300 kilometara auto-puteva, od čega 103 kilometra samo u 2018, dok su, poređenja radi, u 2012. izgrađena 11,4 kilometra auto-puteva.

„Niko auto-puteve neće nigde odneti, oni su nešto što ostaje građanima, bez obzira na to ko je na vlasti. Ako neko ne može da se raduje uspesima svoje zemlje, time najviše govori o sebi“, navela je Mihajlović.

Mihajlović je rekla i da nije ništa novo da se opozicioni lideri sete žena samo kada im to politički odgovara i navela da se „oglasio Saša Janković, kako bi omalovažavajući žene, podsetio na svoje političko bitisanje“. Mihajlović, koja predsedava Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, smatra neprihvatljivim zloupotrebu žena zarad jeftinih političkih poena. Ona je dodala da je „Saši Jankoviću, političaru u pokušaju, dugo trebalo da se oglasi u javnosti, a to je učinio ni manje, ni više nego preko žena, koristeći ih upravo, kako i sam navodi, za dnevnopolitički dribling“.

„Pustite Jankoviću žene da se bave onim čim žele. One danas mogu da budu i u policiji i u vojsci i da obavljaju najodgovornije poslove“, poručila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari