Mihajlović i Čepurin o infrastrukturnim projektima 1Foto: Medija centar

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa ambadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom o infrastrukturnim projektima i unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje,saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

U svetlu predstojeće posete Srbiji ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, Mihajlović i Čepurin ocenili su da postoji još dosta prostora da se ekonomska saradnja dve zemlje, koja je veoma uspešna u oblasti modernizacije železnice, proširi novim projektima.

Mihajlović je rekla da bi srpske građevinske kompanije mogle aktivnije da se uključe u infrastrukturne projekte u Ruskoj Federaciji i da udružene konkurišu za poslove na tom tržištu, u čemu će imati podršku resornog ministarstva, navedeno je u saopštenju.

Čepurin je pohvalio dosadašnju saradnju sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uz očekivanje da se uspešna saradnja nastavi i u novoj Vladi.

Sagovornici su se posebno osvrnuli na predstojeće događaje koji će doprineti većem zbližavanju dve prijateljske zemlje, uključujući posetu premijera Medvedeva Beogradu, zasedanje međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije, kao i održavanje kulturno-poslovne manifestacije Dani Moskve u Beogradu početkom oktobra.

Mihajlović i Čepurin razgovarali su i o nastavku ruskog kredita iz koga se finansira obnova srpske železnice, kao i mogućnosti učešća ruskih kompanija u rekonstrukciji preostalog dela barske pruge.

Mihajlović je naglasila da je saradnja Ruskih železnica i preduzeća srpskih železnica odličan primer saradnje dve državne kompanije i posebno pohvalila društveno odgovorno delovanje kompanije RŽD u Srbiji.

Bilo reči i o školovanju studenata beogradskog Saobraćajnog fakulteta železničkog usmerenja u Rusiji, kao dobrom modelu prenosa najmodernijih znanja i iskustava iz ove oblasti, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari