Mihajlović: Moravski koridor za četiri godine 1Foto: Ministartsvo građevinarstva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović predsedavala je danas prvim sastankom međuresorne Radne grupe za koordinaciju, praćenje i podršku realizacije projekta izgradnje Moravskog koridora, na kojem se razmatrala procedura finansiranja tog projekta.

„Izgradnja Moravskog koridora od Pojata do Preljine, dužine 112 kilometara, strateški je važan projekat za Srbiju i važno je da sve institucije daju svoj doprinos da stvorimo uslove za maksimalno efikasnu realizaciju projekta“, istakla je Mihajlović.

Naš cilj jeste da za dve godine Kruševac auto-putem bude povezan sa Koridorom 10, za manje od tri godine da Kraljevo i Čačak budu povezani autoputem, a da kompletan projekat bude završen za četiri godine, naglasila je ona, saopštilo je Ministarstvo.

Glavne teme prvog sastanka radne grupe ticale su se procedure obezbeđivanja finansiranja projekta, efikasnijih procedura za pribavljanje materijala za izgradnju auto-puta, zatim nastavka izrade projektno-tehničke dokumentacije, uključujući i ažuriranje studije o proceni uticaja na životnu sredinu, kao i izmeštanja gasne i elektroenergetske infrastrukture na trasi budućeg koridora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari