Mihajlović najavila izradu novog zakona o obnovljivim izvorima energije 1Foto:Beta

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa menadžerom američke kompanije Behtel za Evropu Krisom Dženionsom o mogućnostima saradnje u oblasti energetike, sa posebnim osvrtom na obnovljive izvore energije i zelenu energetiku.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri, Mihajlović je rekla da je Srbija „veoma zadovoljna zbog saradnje koju je u prethodnom periodu ostvarila sa Behtelom, jednom od najboljih svetskih kompanija“, saopštilo je Ministarstvo na čijem je čelu.

„Verujem da odličnu saradnju koju smo imali u gradjevinarstvu i infrastrukturi možemo preneti i u energetski sektor, s obzirom na ogromno iskustvo koje Behtel ima u ovoj oblasti. Za nas su zelena energetika, kao osnov razvoja zelene ekonomije, i obnovljivi izvori energije izuzetno važni“, kazala je Mihajlović.

Dženions je, kako se navodi, izrazio zainteresovanost za saradnju dve strane u energetskom sektoru.

„Naša kompanija realizuje velike projekte u energetici širom sveta, posebno kada je reč o hidroenergiji, vetroparkovima i solarnoj energiji. Smatramo da je budućnost u obnovljivim izvorima energije i zainteresovani smo da svoju ekspertizu prenesemo i u Srbiju“, rekao je Dženions.

Mihajlović je kazala da će njeno Ministarstvo krenuti u izradu novog zakona o obnovljivim izvorima energije i u izmenu ključnih zakona u rudarstvu i energetici, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari