Mihajlović: Nelegalni objekat na Kopaoniku biće srušen do poslednjeg kamena 1Foto: Nacionalni park Kopaonik

Nelegalni objekat izgrađen na Pančićevom vrhu na Kopaoniku biće srušen do poslednjeg kamena kako je obećao ministar unutrašnjih poslova, rekla je danas ministarska građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je na pitanje novinara dokle je stiglo izvršenje odluke o rušenju tog objekta, jer je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović još u avgustu ove godine rekao da će se sigurno srušiti do kraja godine, kazala da je proces u toku.

Ugostiteljki objekat od 1.000 kvadrata umesto montažnog ski-bifea za koji je imala saglasnost optine Brus izgradila je Snežana Mitković iz Smedereva u zaštićenoj zoni Nacionalnog parka, a nakon što je Ministarstvo građevinarastva, saobraćaja i infrastrukture utvrdio da je nelegalan mesecima traje prebacivanje lopte između policije i tužilaštva u Kraljevu oko realizacije odluke o rušenju.

„Objekat će se srušiti, neće ostati ni kamen, kako je rekao ministar“, rekla je Mihajlović.

Dodala je da je objekat nelegalan i ne može da ostane u zaštićenom području prirode.

„Nesporno je da je objekat nelegalan i biće srušen do poslednje cigle, neće ostati trunčica od njega, pokazaće se vladavina prava“, rekao je Stefanović u avgustu ove godine i istakao da ne može da precizira rok, ali je napomenuo da će se to desiti do kraja godine, a možda i ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari