Mihajlović: Obnova puta Kać-Zrenjanin 1

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas početku radova na rehabilitaciji deonice puta Kać-Zrenjanin i istakla da je to nastavak projekta rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji.

Deonica Kać-Zrenjanin, dužine 22,2 kilometra, jedna je od najznačajnijih u Vojvodini i njenom obnovom obezbediće se kvalitetnija i bezbednija veza za oko 400.000 građana koji žive u Novom Sadu i Zrenjaninu.

Deonicu Kać-Zrenjanin već 30 godina niko nije obnovio, a sada to radimo pre svega zbog bezbednosti, jer dnevno ovuda prođe blizu 8.000 vozila, među kojima oko 500 kamiona i autobusa, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da će se od ove godine, za razliku od prethodnih 15, održavanje puteva raditi raspisivanjem tendera, odnosno javnih poziva za taj posao.

Obnova deonice Kać-Zrenjanin finansira se iz sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Direktor EBRD za Srbiju Danijel Berg rekao je da je obnova te deonice deo važnog projekta za ceo region, za šta je ugovor vredan 100 miliona evra potpisan 2014. godine.

Izvođač radova na deonici Kać-Zrenjanin je „Vojput“, a ugovorena vrednost radova iznosi 761,89 miliona dinara, prenelo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari