Mihajlović (SSSS): Ako u Srbiju dođu radnici iz Albanije i Severne Makedonije oboriće cene rada domaćoj radnoj snazi

Ostavite komentar


  1. Svako radno mesto u Srbiji koje strani investitori otvore – je jedno radno radno mesto manje u zemlji iz koje dolaze. To se u Srbiji slavi kao veliki ekonomski uspeh. Prodavati jeftino i budzasto radnu snagu vlastitog stanovnistva je potpuno u redu sa stanovnistva politike i sindikata. Dolazak stranh radnika , e to ne moze i to nije posteno.

  2. Sta da obore i ko da dodje,pa svi su bolje placeni sa strane koji su dovedeni od naseg radnika,gde li vi zivite u kakvim bajkama!?

  3. Koja fluktuacija? Kada ste zadnji put bili u Albaniji ili u Makedoniji? U Albaniji se gradi na veliko i to pocevsi od novih autoputeva, nebodera, pa sve do novih hotela i jahtinga a radnici dolaze iz Bangladesa, Filipina itd. Normalno, ovi radnici ne ostaju dugo ali zato pristizu drugi. Momentalno, pred otvaranjem turisticke sezone, Albaniji nedostaje 30000 radnika.

  4. ako su stručni i vrijedni,što da ne.Ko je izgradio Njemačku,da nisu samo domaći.

  5. Колико ће пореза изгубити када буду почели да одпуштају домаће ?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.