Mihajlović: Struja neće skoro poskupeti, mora više da se uradi na reformi EPS-a

Ostavite komentar


  1. ja plavuši sve verujem, još iz vremena kada su novoradikali napadali vlast i kada je tuzlanska princeza milion puta ponovila , kako se kasnije ispostavilo laži, o pojeftinjenju struje i gasa za min 20%, o restruktuiranju eps-a i srbija gasa i otpuštanju nekoliko desetina hiljada prekobrojnih, o dva sata jeftine struje preko dana .

  2. Prvo je kao ministarka za energetiku i zaštitu životne sredine reformisala izvorišta Srbije i reke izdajući dozvole za 313 MHE, onda je reformisala Zakon o planiranjju i izgradnji tako u korist tajkuna, a sada još da uvede RIO TINTO i da privatizuje EPS i onda je ispunila sve želje svojih sponzora.

  3. Mali prilog ovoj reformi je primer Jovanjice: proizvodnja skanka zahteva veliku količinu struje, ca. 5000 kWh mesečno po aru, pa su dobili sopstveni oveći trafo. Trafo je priključen na 10 kV mrežu koja je deo preduzeća Elektromreže gde je direktor kum glavnog dilera. Šta mislite, da li je iko ikad očitavao potrošenu struju i da li je struja plaćana?

  4. Struja je upravo poskupela, i to 2 osnova, cena po kilovatu, i enormno uvećana naknada za čiste izvore, kako bi se namirili kumovi sa solarnim elektranama. Znači istog sekinda kada poskupljuje, ona kaže, neće skoro. ZA 5-6 meseci, kada poskupi, će reći e pa nije skoro…
    Zašto je ne podsetite na obećanje, predizborno, dok je bila opozicija, čim dodjemo na vlast, jeftina struja celog vikenda! Evo 9ta godina se bliži kraju

    1. E sad vam je puno za ekologiju a stalno kukate za čistiji vazduh ,pa odlučite se već jednom.

      1. Šta da se rešimo? Svi smo za čistiji vazduh i ekologiju, ali ako nešto povećavaju 10 puta, to onda znači da taj neko nema pojma šta radi. Hoćete da kažete da se ovo radi planski?? Da su planirali ovakav razvoj? Da ih je iznenadio broj vetrogeneratora pa sada dižu cifru za njih? Da je skočio broj mini hidrocentrala po planinskim rečicama?
        Poenta mog komentara je bila da se dižu cene u svim pravcima i da se sve maskira nekim malim, sitnim poskupljenjima, po nalogu EU…. A budite sigurni da soo ova taksa, kao ni ekološka i mnoge druge, neće utrošiti na ono šta su nominalno namenjeni! Nego na podmirivanje partijskog kadra. Plaćamo merno mesto, merenje, angažovanu snagu, dodatke za ovo, ono….a onda kW najjeftiniji u Evropi! Bez ovih dodataka, i do 300Kwh mesečno, možda i jeste…

  5. Pa otpustite bar 50% SNS-ca nepotrebnih u EPS-u i odmah će se otvoriti prostor da struja pojeftini

  6. Gospođo ministarko ne zamajavaj nas više! Kaži, bre, kratko i jasno da „šminkate“ Elektroprivredu kako bi je što pre nekome utrapila za male pare, ali najverovatnije za velike provizije vama i drugima iz Vlade. Poskupljenje struje ide tek posle prodaje! I to je jasno kao dan. A da bi se EPS jeftino prodala, treba je što više urušiti. To ste već počeli odvajanjem Elektromreže kao posebnu jedinicu. Sada dolaze drugi segmenti -npr. Servisna služba, Sistem nabavke energenasa, transport istih itd. I sve tako dok od moćnog koncerna ne napravite, kao kod Đelezneca Srbije, bar 6, 7 zasebnih preduzeća na ivici mbankrota. To stvarno dobro znate da uradite -vidi Železnicu!.

    1. Poštovana Ministarko!
      Zapto ne mogu da dobijem gasni priključak? Iako komšija do mene na istoj smo parceli ima gas.. Samo zato što je uveo isti pre 15g…oboje smo nelegalizovani.. Predato je još 2018-te i ništa… Ja sam kuču kupila 2019… Ne mogu da shvatim…. Molim za pomoć…. Hvala

  7. Struja je drasticno poskupela u odnosu na proslu godinu iako nije zvanicno poskupela vise od 5%. Prosle godine sam dobio racun za decembar od 7600 din, a ove godine 10.600 din iako je broj utrosenih kilovata skoro isti. To je 40% vise i ako to nije pljacka, ja ne znam sta je. Isto tako mi je poskupela i voda sa kanalizacijom, iako nije bilo zvanicnog poskupljenja. Na poledjini racuna su mi nekim nemustim saopstenjem objasnili da su oni procenili da ja trosim vise nego sto placam i sta ja tu imam da se bunim. Cerka mi se u medjuvremenu udala, pa nas je sada manje nego ranije ali oni su procenili i kao sto rekoh, sta mi tu ima da se bunimo.

  8. Pozdravio te Bajatovic – sebi dodao jos jednu platu -nista mu ne mozes jer se covek sprda sa tobom?

  9. E sad vam je puno za ekologiju a stalno kukate za čistiji vazduh ,pa odlučite se već jednom.

  10. Pa cekajte struja ni sad ne valja. meni trepcu led sijalice. A vi samo gradite BGH20, a da struju niste sredili. I povecavajte cenu, a usluga sve gora.

  11. Добро де, све Вам верујемо, само нам кажите зашто за четири године претходног министровања не почесте да издајете фискалне рачуне за плаћену путарину. У питању су стотине милиона € али сав тај новац је отишао ко зна где јер без фискалног рачуна немогуће је пратити траг новца нити знати колико га има. Има ту и неколико закон о обавези издавања рачуна тј. праву купца да не плати услугу ако ми не дају рачун!

  12. Gospodjo Mihajlovic nebi se slozio da je struja najevtinija u Evropi prime ja sam za tri kilovata potrosnje platio 983 dinara zato sto ste uz kilovate natovarili druge namete koli uopste nemaju veze sa strujom nismo glupi

  13. Ona jako dobro zna šta radi. Da bi joj to polazilo za rukom, samo je potreban debeo sloj pudera na debelom obrazu. Postignuz je privid demoktratije. Momirović priča kako se kralo i kakav je haljkovluk zatekao u ministarstvu u koje ni sam ne zna kako je dospeo. Rotirali se Vulin i Stefanović , a po izjavama i jednog i drugog najmanje što treba da usledi je da sami sebe pohapse. Mihajlovićka ponovo priča istu priču kao pre par godina kad je ekspresno izletele iz ministarstva po povratku jednog čoveka iz Moskve. Stanje koje je zatekla sad u ministarstvu opisuje kao veoma loše. pa ima li igde u ovoj priredbi bar malo odgovornosti i mogućnosti da neko bude kažnjen, a pokradeno da vrati. Milijarde eura su u pitanju. Reka zagađene, jalovišta se izlivaju i zagađuju , sirotinja bez razloga nema struje, a grabljivci se spremaju za nove zahvate budzetski ili uzajmljeni novac naroda koji se teško zarađuje, a kako će i ko će vraćati dugove, to nju ne interesuje, ona sigurno neće….ili hoće?
    Goran

  14. Zašto skuplja Struja? U nišu vozači vozilima EPS prevoze drva za sopstvene potrebe, ističu gorivo iz kamiona, dolaze kući vozilima EPS itd. Sprečite to i struja neće poskupeti.

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.