Mihajlović: U narednim danima potpuna stabilizacija na tržištu peleta, vojska pomaže JP „Srbijašume“ 1Foto: Ministarstvo energetike i rudarstva

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će Vojska Srbije pomoći JP „Srbijašume“ u krčenju šumskih puteva, da će svi proizvođači peleta dobiti potrebne količine sirovog drveta, kao i da se u narednih desetak dana očekuje potpuna stabilizacija na tržištu.

„Ograničili smo cenu peleta, zabranili izvoz i na putu smo ka potpunoj stabilizaciji tržišta, posebno jer će i Vojska Srbije pomoći JP „Srbijašume“ kod Knjaževca i Medveđe u krčenju šumskih puteva i biće dovoljno sirovog drveta za sve proizvođače. Oko 110.000 domaćinstava koristi pelet, milion ogrevno drvo i mi smo učinili sve što smo mogli za sve kategorije da dobiju na vreme energent koji koriste. Inspekcije su na terenu, koliko god to bilo neprijatno, potrebno je da pokažemo da država prati da li se poštuju donete odluke“, navela je ministarka.

Prema njenim rečima, u 45 lokalnih samouprava izvršena je kontrola 151 privrednog subjekta, a njih 108 poseduje svu potrebnu dokumentaciju, dok je kod 37 utvrđene nepravilnosti i podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.

„Radimo svakodnevno na tome da stabilizujemo tržište i da domaćinstva imaju dovoljno peleta i ogrevnog drveta i verujem da će u narednih sedam do 10 dana doći do potpune stabilizacije“, rekla je ona, odgovarajući na pitanja novinara u Kruševcu, gde je obišla osnovnu školu i vrtić koji su rekonstruisani u okviru projekta povećanja energetske efikasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari