Mihajlović: Vide se rezultati 1Foto: Medija centar

Ministar građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je danas u Ražnju da se konkretni rezutati rada Vlade u Nišu već vide i istakla da su to nova kargo linija Niš-Istanbul koja startuje sutra, početak izmeštanje pruge iz centra Niša i ulaganja od 5,5 miliona evra u niški aerodrom.

Mihajlović je rekla da će od sutra startovati kargo linija Niš-Istanbul, što je velika šansa za privredu juga Srbije.

Kompanije iz tog kraja moći svoju robu da izvoze u Tursku i dalje na Istok, na najbrži način, dodala je ona, saopštilo je Ministarstvo.

Mihajlović je rekla i da su napravljeni prvi koraci za izmeštanje pruge iz centra Niša, vrednost tih poslova je 82 miliona evra za izvođenje radova, plus 10 miliona evra za
eksproprijaciju.

Mihajlović je, pošto je obišla Ražanj sa predsednikom Opštine Dobricom Stojkovićem, ocenila da se Ražanj nalazi na dobrom mestu, u blizini Koridora, kao i da postoje potencijali koje bi trebalo iskoristiti.

Ona je precizirala da se razgovaralo o uređenju industrijske zone u toj opštini i da je dogovoreno da se pokuša da se u što kraćem roku reše administrativni problemi, kao i da je bilo reči o izdavanju elektronskih građevinskih dozvola.

Razgovarali smo i o dva regionalna puta i očekujemo da naredne godine krenemo u neku vrstu njihove rehabilitacije. Radi se i projektna dokumentacija za jedan most u tom kraju, a očekuje se da će za taj posao biti imenovan izvođač do kraja godine, rekla je Mihajlović.

Posete i direktni razgovori sa građanima i predstavnicima vlasti najbolji su način da se rešavaju svi problemi, smatra ona.

Stojković je zahvalio Vladi Srbije što je pokušala da se, neposrednim kontaktom sa građanima i lokalnom sredinom, upozna sa njihovim problemima i pokuša da učini nešto više za tu zajednicu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari