Mihajlović: Vlada posvećena unapređenju uslova rada

Ostavite komentar


  1. VLADA , pocev od 2014. godine, premijera Aleksandara Vucica, a i posle njega sa Anom Brnabic na celu, gde je Zorana Mihajlovic glavni INKASANT, stvarno je „radila i uradila „mnogo oko radnickih prava. Prvo su doneli novi ZAKON O RADU, koji je poslodavcima dao CARSKA OVLASCENJA i nikakve obaveze, a radnicima ROBOVSKI STATUS, sa minimalnim pravima koje SUDOVI potpuno ignorisu. Posledica te politike su masovna otpustanja zaposlenih na blic-krig krajem 2014. i pocetkom 2015. godine, a kasnije se ta praksa nastavila u nesto smanjenom obimu. Na taj nacin je otimana egzistencija zaposlenim samohranim majkama, invalidima, i trudnicama, za koje je ovaj cin prakticno i ukidanje licne slobode, sto je sve suprotno praksi u EU kojoj mi kobajagi tezimo. Zbog zloupotrebe SUBVENCIJA za strane investicije jos veca posledica je tzv. SATELIT zaposlavanje, ili preko agencija koje iznajmljuju tzv. investitorima radnike. Stanje je takvo da Investitori ne zaposljavaju ni jednog radnika, vec AGENCIJE, koje su u indirektnom vlasnistvu politicara na vlasti. RADNICI samo rade kod njih i to za 15 do 20 odsto cene rada koja se placa na trzistu zemalja iz kojih INVESTITORI dolaze. Sem bedne SATNICE od 1,4 eura na sat i NADNICE koju imaju nasi radnici , u najvecem broju slucajeva ne uplacuju se i onako skromni doprinosi za penzijsko-invalidsko osiguranje, zdravastveno i druge obavezne dazbine. Kljucna posledica bice HARAKIRI PIO fonda koji se na ovaj skandalozni nacin puni, da cemo u skorije vreme ili 100 odsto penzija isplacivati iz republickog budzeta ili nece moci da se isplacuju redovnmo penzije u punom iznosu. Jos ce biti gora situacija sa obaveznim zdravstvenim osiguranjem, koje ce zbog evazije doprinosa za zdravstvo smanjiti nivo usluga u drzavnom zdravstvu, a to ce biti pogubno jer je od bombardovanja i raznih tranzicijskih tortura radno sposobnom stanovnistvu poprilicno ugrozeno zdravlje. Nista se od ovog ne bi desilo da poslednjiim Zakonom o radu nije SINDIKAT sateran u misiju rupu, cime su i radnici razoruzani. Zato se pre resenja za Kosmet, Republiku Srpasku, reforme, prvo mora doneti brzo RESENJE za poboljsanje polozaja RADNIKA, a to znaci novi Zakon o radu sa radnickim pravima dostojnim coveka i veka u kome zivimo. Najvece bogatstvo jedne drzave nije ni zlato, ni rudnici, ni zemlja, ni kamioni i avioni, vec LJUDI, ma gde bili i ma sta korisno radili. Ako njih SAMELJEMO u ovoj robovaskoj paradigmi, ostace nam samo prazne zgradurine i jos praznije price o reformama. Nije dovoljno samo biti VAZAL, ponekad treba biti i COVEK

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.