Mihajlovićeva: U 2019. početak izgradnje deonice Novi Beograd-Surčin 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla je danas u Skupštini Srbije , tokom rasprave o amandmanima na građevinske zakone da će u 2019. početi izgradnja deonice auto-puta Novi Beograd-Surčin.

Takođe je rekla  i da 1. marta počinju radovi na deonici auto-puta na Koridoru 11 od Preljine do Požege.

„Neki prethodni ministri slikali su se po nekoliko puta na istoj deonici, a ništa od toga nije urađeno. Mi auto-puteve završavamo, ali ne samo auto-puteve, već se bavimo svim putevima, pa i onim nekategorisanim. Deonicu Sučin-Obrenovac završavamo do kraja 2020. godine, odnosno početkom 2021, a sledeće godine počinjemo gradnju još jedne deonice, Novi Beograd-Surčin, u dužini od devet kilometara”, navela je Mihajlovićeva tokom rasprave u Narodnoj skupštini o predlozima 10 zakona čiji je predlagač Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je istakla i da će do kraja ove godine biti pušten u saobraćaj auto-put od Obrenovca do Preljine, a da već od 1. marta 2019. počinje izgradnja sledeće deonice na auto-putu koji će povezati Srbiju sa Crnom Gorom, od Preljine do Požege.

„Nije bilo jednostavno ugovoriti sve to, započeti radove, završiti sve projekte i eksproprijaciju. Ovi projekti i te kako će značiti za privredni razvoj tog dela Srbije“, objasnila je ministarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari