Mijailović preuzima uvoz i distribuciju Fijata za Srbiju i Crnu Goru 1Foto: STARSPORT

Od 1. oktobra ove godine OMR grupa, odnosno ćerka kompanija Crossroad Adria, u vlasništvu Ostoje Mijailovića, postala je uvoznik i distributer Stelantisovih vozila u Srbiji i Crnoj Gori.

Ugovor koji je zaključen u maju ove godine stupa sada na snagu, a OMR grupa koja već preko Britiš motorsa ekskluzivno uvozi i zastupa Jaguar i Land rover za naše tržište, će uvoziti Fijatove brendove, Alfa romeo, Abart, Fijat, Džip i Fijatov komercijalni program-Fijat profešnal.

Grupa Stelantis je pre dve godine formirana spajanjem Fijata, u čijem sastavu je već bila američka kompanija Krajsler i PSA grupe u kojoj se nalaze Opel, Sitroen i Pežo.

Fijat je prošle godine obustavio proizvodnju Fiata 500l u fabrici u Kragujevcu, a tada je najavljeno opremanje fabrike za proizvodnju novog električnog modela malog automobila. Za sada i dalje nije poznato koji će to model biti, a proizvodnja bi trebalo da počne u trećem kvartalu sledeće godine.

U međuvremenu Fijat je počeo proizvodnju električnog modela 600e u Tihiju u Poljskoj, dok je proizvodnja drugog malog automobila iz grupe Sitroenovog C3 započeta u Slovačkoj.

Osim Britiš motorsa, OMR grupa u svom sastavu ima i Globos osiguranje, uvoz i prodaju polovnih vozila, lizing automobila i iznajmljivanje limuzina.

Inače, Mijailović je do 2015. godine bio član Nove Srbije, da bi 2015. godine prešao u Srpsku naprednu stranku, a od 2016. do 2020. bio je narodni poslanik ispred ove stranke.
Od 2017. godine je predsednik Košarkaškog kluba Partizan.

Pre tri godine u javnosti je izbila afera oko kupovine opremljenih vozila za „Oko sokolovo“ od strane beogradskog Parking servisa. Tada je na javnoj nabavci pobedila Mijailovićeva firma sa 18 vozila marke Rendž rover diskaveri, koje je prodala gradu po 26.666 evra.

Tada se u medijima spekulisalo da je javna nabavka „pisana“ upravo za ove automobile, ali je Britiš motor saopštio da su gradu prodali automobile sa 30 odsto popusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari