Minakva zainteresovana za ulaganje u Fabriku vode Zrenjanin 1Fabrika vode u Zrenjaninu, koja ne radi Foto: M.P.

Kompanija „Minakva“ zainteresovana je za ulaganje u Fabriku vode Zrenjanin, koja se po odluci Erste banke prodaje radi namirenja dugova, saznaje portal 021.rs.

Kako se na sajtu 021 navodi, novosadska kompanija je jedan od lidera u proizvodnji i prodaji mineralne vode u Srbiji, te u „Minakvi“ smatraju da bi u kratkom periodu mogli da rekonstruišu pogon za preradu vode.

To bi Zrenjanincima omogućilo da imaju čistu i pijaću vodu, što nije slučaj već 17 godina.

Ideja „Minakve“ jeste da Fabrika vode bude zajedničko preduzeće Grada Zrenjanina i novosadske kompanije, te se ne bi ticala vlasništva Javnog preduzeća Vodovod.

Fabrika bi ubacivala u sistem oko 300 litara ispravne vode za piće po sekundi.

Namera širenja kompanije „Minakva“ na Zrenjanin podudara se sa njihovim već započetim projektima.

U Zrenjaninu će 8. oktobra ove godine biti otvoren spa i welness centar „Aqua Fit“, gde će, kako poručuju u kompaniji, „građanima biti omogućeno da u mineralnoj vodi, bogatoj jodom, sa izvora u Novom Sadu, uživaju u čarima plivanja, aquaerobika, blagodetima saune i parnog kupatila“.

„U okviru ovog projekta urađeno je pilot postrojenje za preradu zrenjaninske vode i ona će se koristiti kao sanitarna voda i voda za tuširanje. Rezultati pilot postrojenja ohrabruju“, poručuju u kompaniji Minakva, a prenosi 021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari