Ministarka Tanasković sa iranskim šefom diplomatije o unapređenju saradnje u oblasti poljoprivrede 1Foto: ekologija.gov.rs

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se danas u Beogradu sa iranskim šefom dilomatije Hoseinom Amirom Abdolahianom, a u razgovoru o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti poljoprivrede iranska strana je pokazala najviše interesovanja za uvoz semenskih proizvoda, uljarica, kukuruza i mesa iz Srbije.

Tanasković je podsetila na tradicionalno dobre bilateralne odnose Srbije i Irana i zahvalila na principijelnoj poziciji te zemljeo nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, saopšteno je iz Ministarstva.

Tanasković je navela da je puno poljoprivrednih proizvoda potencijalno predmet saradnje dve zemlje, a da se o tome već razgovralao, uključujući i mogućnosti zajedničkih investicija u oblasti proizvodnje mehanizacije, semena i stočne hrane.

Ona je izrazila nadu da će se i srpske jabuke i maline, kao i ostalo voće, što pre naći na iranskom tržištu.

Iranski ministar inostranih poslova je naglasio da tema poljoprivrede ima veliki značaj za saradnju dve zemlje, kao i da je „podugačka lista“ mogućnosti i proizvoda za međusobnu saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari