Ministarstvo poljoprivrede poziva farmere na dijalog umesto protesta 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je danas sve poljoprivrednike da u ponedeljak u 11 sati dođu na otvoren i konstruktivan razgovor o poboljšanju svog položaja.

Udruženja poljoprivrednika su najavila da će u ponedeljak početi proteste u celoj Srbiji, a kako se navodi u saopštenju Ministarstva, „oni koji bi da pomoć i pored otovorenog poziva na razgovor traže na ulici, nisu zainteresovani za opštu dobrobit poljoprivrede, već su politički motivisani“.

„Pozvani su svi koji smatraju da država i pored svega što je uradila za bolji položaj poljoprivrednika tokom 2023. godine, nije ispunila neku tačku Sporazuma potpisanog u maju mesecu sa sedam udruženja poljoprivrednika ili obezbedila obećano“, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva.

Kako se navodi, vrata Ministarstva će biti otvorena za sve poljoprivredne proizvođače koji žele iskreno da doprinesu boljim uslovima poljoprivrednika sa ciljem zajedničkog rešavanja svih izazova i problema sa kojima se suočavaju poljoprivrednici širom Evrope usled nepovoljnih globalnih prilika.

„Ministarstvo na čelu sa ministarkom Jelenom Tanasković osuđuje svaku vrstu političkih manipulacija u oblasti poljoprivrede i apeluje na sve vredne i dobronamerne poljoprivrednike da ne podležu jeftinim političkim trikovima. Uvek smo bili tu za vas i rešavali svaki pojedinačni problem kao Vaš glas u izvršnoj vlasti“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari