Ministarstvo pozvalo poljoprivrednike u Srbiji da proveravaju e-poštu 1Foto: Pixabay/VillainGroup

Ministarstvo poljoprivrede Srbije pozvalo je danas poljoprivredne proizvođače, koji su podneli zahtev za podsticaje putem portala e-podsticaji da redovno proveravaju e-sanduče na portalu e-uprave, kako bi prihvatili rešenja, koja na taj način postaju pravosnažna i izvršna, što omogućava isplatu sredstava.

„Neophodno je da poljoprivrednici prihvate i preuzmu Rešenje o usvajanju zahteva za subvencije koje je isporučeno u njihovo e-sanduče i ukoliko nemaju primedbe, odreknu se prava na žalbu, saglasno Uputstvu za odustanak od žalbi. Na taj način sredstva će biti brže isplaćena na korisnički račun, prijavljen u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava“, navedeno je na sajtu tog Ministarstva.

Ukoliko su, kako je navedeno, poljoprivredni proizvođači podneli zahtev za ostvarivanje prava na refakciju plaćene akcize, putem platforme e-agrar, odnosno Registra poljoprivrednih gazdinstava (e-RPG), takođe je potrebno da redovno proveravaju e-sanduče, na portalu e-Uprave https://euprava.gov.rs/, prihvate i preuzmu Rešenje o usvajanju.

Odustanak od prigovora na ta rešenja podnosi se prema uputstvima u delu Podnošenje žalbi i odustanak od prigovora, putem platforme e-agrar (e-RPG).

Za sve dodatne informacije korisnici se mogu obratiti na kontakt telefone Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100, 011/30-20-101 i 011/30-20-118 ili 0800/106-107, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

Informacije se mogu zatražiti i putem zvanične veb prezentacije Uprave za agrarna plaćanja na adresi https://uap.gov.rs/#kontakt i na zvaničnoj veb prezentaciji e-agrar, na adresi https://eagrar.gov.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari