Edin Ðerlekfoto FoNet Ana Paunković

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj uložilo odvojilo je 6,9 miliona evra za vodosnabdevanje Žagubice, saopštio je ministar Edin Đerlek.

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Srbije Edin Đerlek posetio je danas opštinu Žagubica gde je to ministarstvo uložilo 6,9 miliona dinara u dva projekta za vodosnabdevanje.

Završen je, kako je navedeno u saopštenju, projekat dogradnje sistema za vodosnabdevanje naselja Krupaja koji je važan za razvoj turističkih kapaciteta opštine Žagubica.

U okviru drugog projekta u opštini Žagubica izdvojena su sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za drugu fazu vodovoda Belosavac u naseljima Vukovac, Jošanica, Izvarica i Ribare.

Predsednik Opštine Žagubica Safet Pavlović je rekao da ti projekti mnogo znače građanima i da su već spremni projekti da bi se konkurisalo i ove godine u nadi da će biti uspešno realizovani, te je zahvalio Ministarstvu.

Ministar Đerlek je rekao da su ti projekti važni i za unapređenje turističkog potencijala Krupajskog vrela i prirode opštine Žagubica koja je u kategoriji „devastiranih“, i obećao da će država nastaviti da ulaže u ovaj kraj, kao i u ostale nerazvijene opštine Srbije.

Žagubica privlači veliki broj turista, a rešavanje problema vodosnabdevanja je preduslov za izgradnju smeštajnih kapaciteta i razvoj turizma u tom delu Srbije.

Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj raspisao je i novi Javni konkurs u okviru koga će 315 miliona dinara biti uloženo u opštine širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari