Mirović: Bespovratna sredstva za proizvodnju vina, rakije i piva u Vojvodini 1Igor Mirović Foto: Pres služba AP Vojvodine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne 50 miliona dinara korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu dva konkursa.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske Vlade, reč je o drugom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i prvom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju piva.

„Iz godine u godinu mi izdvajamo sve veća sredstva kako bismo podigli i unapredili specijalizovane grane poljoprivrede, vinogradarstvo, voćarstvo i proizvodnju hmelja, grane koje na većim površinama i sa modernijom opremom želimo u narednim godinama u AP Vojvodini“, kazao je predsednik Mirović. On je dodao da ovih podsticaja ne bi bilo da nisu uspeli da konsoliduju javne finansije.

Mirović je istakao da je budžet za sledeću godinu od 80 milijardi dinara, odnosno 18 milijardi više nego što je bio 2016. godine.

Prema rečima sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuka Radojevića ovo je po prvi put ove godine da je Pokrajinska vlada uvela mere za finansiranje nabavke nove opreme za prozvodnju piva malim proizvođačima.

„Istovremeno, u ovoj godini po drugi put realizujemo i konkurs namenjen nabavci nove opreme za proizvodnju vina i rakije. Od 2017. godine do danas izdvojili smo ukupno 211 miliona dinara za sektor proizvodnje vina i rakije i na to smo veoma ponosni jer ranije ovaj sektor nije bio prepoznat. Nastavićemo sa ovom podrškom i u narednom periodu“, naveo je Radojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari