Mirović: Za realizaciju 37 novih projekata u Vojvodini i nastavak starih, šest milijardi dinara 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Za realizaciju 37 novih projekata u Vojvodini i nastavak finansiranja deset projekata, koji su planirani kao višegodišnji, Pokrajinska vlada je izdvojila gotovo šest milijardi dinara, izjavio je danas pokrajinski premijer Igor Mirović.

Kako je istakao prilikom uručenja ugovora predstavnicima 36 lokalnih samouprava za finansiranje i sufinansiranje projekata, reč je o projektima u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite i razvoja sporta.

„I ove godine smo, preko Uprave za kapitalna ulaganja, raspisali javni poziv na koji se odazvala većina lokalnih samouprava, sa kojima ćemo zajednički realizovati značajne investicije na teritoriji Vojvodine“, naveo je Mirović.

Prema njegovim rečima, pored tih projekata, iz pokrajinskog budžeta u ovoj godini biće finansirane i druge investicije, kao što su izgradnja Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ u Novom Sadu i prečistača otpadnih voda u Vrdniku i druge.

U oblasti saobraćajne infrastrukture, kako je naveo, započinje novi, veliki investicioni ciklus na teritoriji 26 gradova i opština, vredan više od 3,2 milijarde dinara. Biće izgrađene i rekonstruisane postojeće saobraćajnice, lokalni putevi i biciklističke staze.

Mirović je rekao i to da je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opredelio ove godine 600 miliona dinara za rekonstrukciju bunara u seoskim sredinama.

Dodao je da je ukupno 719,4 miliona dinara izdvojeno za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sistema za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u javnoj svojini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari