Mišković: Državni vrh nema pravi uvid u stanje domaće ekonomije

Ostavite komentar


  1. „ali nije čuo da imaju bilo kog stranog savetnika za ekonomiju, a „to dovoljno govori“. “ i „političari bez iskustva, teoretičari bez prakse, samo da to nikako ne rade oni koji se u poslovanje razumeju „—Mišković je sve rekao

  2. Mišković dete udbe koji je u vreme hiper inflacije iz primarne misije dobijao lovu za koju je kupovao devize a zatim državi za par meseci vraćao bezvredne papiriće. Dok je za vreme žutih monopolom i ivozno izvoznim dozvolama stvarao kompaniju koja bez saradnje sa državom nije i stanju ni peglu da napravi. Njegovo poslovanje mogla bi i moja baba da realizuje . Al dodje neka 1945 pa se sve preokrene oduzeto narodu pre ili kasnije biće vraćeno.

    1. Tacno je to sto ste napisali ali ima samo veliko ali.Miskovic je 80 % zarade ipak ostavio u Srbiju za razliku od vecine sadasnjih koji rade iz UAE i egzoticnih ostrva.
      Tacno je sve sto ste napisali o poreklu prvog miliona i zbog toga je glupost optuziti ga ordiniranu glupost oko tudjeg poreza,cini mi se da je to namerno uradjeno zbog reketa.

    2. Slažem se sve što je narodu oduzeto da mu se vrati. Tu spada i državni stan, koji je 1999.godine dobio tadašnji ministar finansija i vila u kojoj, sada živi, predhodni predsednik Republike Srbije…

    3. Nisam baš najbolje razumeo dal ti to hvališ ove njegove snosovce kojima je uzgred rečeno dao deo stranih novaca za osnivanje sekte 2008. ili ti to hvališ titine čupače brkova posle 45te?

  3. Istina je, da ni vlast ni biznismeni ne rade u interesu naroda. Naprotiv, bave se lopovlukom i gde god mogu da se ugrade i jedni drugi to rade. Zato je narod siromašan i ne može da živi život dostojan čoveka, ne može da živi od svoga rada. Mafija domaća i strana, vlast koja je ne pismena i alava uništavaju sve redom.
    Zato na ulicu da skinemo jaram s vrata. Srbija ima čestitih i vrednih stručnjaka i domaćina i ne trebaju joj međunarodne institucije kojima naša vlast daje lovu iz budzeta za lobiranje.
    Treba raditi sve suprotno i biće nam bolje.

  4. Nazalost, ovo je farsa od gospodina. Posto je Delta veliki uvoznik, njima odgovara jak i stabilan dinar koji zahteva zaduzivanje ekonomije u devizama da bi se odrzao kurs. Jak i stabilan dinar ne odgovara proizvodjacima i izvoznicima. Tacno je da Delta ima i proizvodjacke kapacitete u okviru grupacije i sektoru koji svakako manjka domacu robu a to je uzgoj stoke pa onda i downstream Yuhor koji te proizvode preradjuje.

  5. Moj komentar odnosi se na strajk POSTARA, KOJI IMA VEZE SA EKONOMIJOM, a vi gospodo iz DA N A S A, mogli ste bar nesto da pisete o tom strajku, vase ISTRAZIVACKO NOVINARSTVO , moglo je da NAPISE, koliko Maja Gojkovic i drugi tzv viskoki funkcioneri dobijajnju dodatna sredstva – primanja od tzv R A D U , u kojekavim ODBORIMA,m njima je uvek malo, a postari mogu da zive od tridesetak hiljada mesecno, i CUJ VLADU S R B I J E moli ih d a prekinu strajk, umesto da urede pravosudje i policiju, umesto da procesuira SVE LO PO V E, koje prdesednik VUCIC i POSLANICI U SKUPSTINI SVAKI DAN SPOMINJU, umesto da iskoristi SRPSKI DAVOS KOPAONIK, gde dolaze svi oni koji su opljackali narod SRBIJEn na zalost svih gradjana SRBIJE to nije moguce, ipak je VUCIC NAJ NAJ LOPOV I LAZOV I MANIPULATOR, , tako da se ne nazire kada bi moglo da dodje do boljitka za gradjane. Stice se utisak da njemu i odgovara tzv OPOZICIJA, jer nije u stanju da napravi bilo kakav boljitak, JEDINA NAM JE N A D A MLADOST, TJ ONO STO JE OSTALO U SRBIJI DA MOZE DA DOVEDE DO NAPREDKA I BOLJITKA ZA SVE GRADJANE S R BI J E. Molm Danas da objavi ovaj moj komentar, zato sto nisam procitao niti jedan tekst o strajku postara UNAPRED HVALA

  6. Kad bi imali Balkansku Ekonomsku Conu … od Turske, Grcke, Romunske pa do Srbije … zaradili bi vise i pridobili suverenost i nezavisnost na Balkanu.

  7. Oni koji se razumeju u biznis. Koji biznis? Odeš u Rusiju u vreme raspada Sovjetskog Saveza, kupiš kombhinat celuloze za budzašto i prodaš njegove sirovine na zapadu za 100 puta veće pare. Eto tako je nastala Delta. Pa gde bi inače, nego samo u takvoj firmi, jedna 25-ogodišnja devojka – Milka Forcan tada – mogla da bude finansijski direktor.

  8. Zanimljivo
    Gospodin olako savetuje državu
    Nema kad da savetuje sina
    da plati porez toj istoj državi

  9. Opet mantra onih koji su svoju sposobnost mogli da ostvare samo pljackom uz pomoc politicara i pisanjem zakona koji njima odgovaraju. Monopolima ili kartelskim udruzivanjem na koje se drzava pravila slepom. Nista ti ne bi uradio da nisi od drzave dobio sve ukljucujuci i stvaranj preduslova da nikakva konkurencija sa strane ne ometa tvoje bogacenje. Spekulacije su sve sto znas, ali ne u uredjenom trzistu i sa velikim ili ravnim tebi igracima, vec samo ovakvom kakvo je srpsko. Nasi udbaski i stranacki tajkuni nikakav napredak nisu donele. Samo pljacku i preprodaju stecenog na racun drzave i naroda.

  10. Tebe boli što ti nemaš uvid jer više ne možeš bezobrazno da se bogatiš na račun gradjana Srbije

  11. Pa da je gospodin Mišković i slični njemu radio sve po zakonu i kako treba država bi imala jasan uvid

    1. Bogme ispade da je radio sve po Zakonu, a to je znao i Vučić. Nego je to sve lepo izveo, dobio glasove na hapšenju Miškovića, a Mišković oslobođen svih sumnji. A to za porez za sina farsa za narod.

  12. Vidi vidi i Miško se javio samo nije rekao istinu da vlada i AV pričaju sa mo sa stranim investitorima. Kad je AV bio u poseti firmi Bekament nije reka jedanput nego više puta pozva domaće privrednike da se jeve sa planovima za investiranje.

  13. Bla,bla,bla. Da nije Miskovica i slicnih danas bi ste jos uvek cekali u redovima za lebac, secer, ulje itd. i dizali u nebesa vaseg „spasitelja“ i „nema ko drugi“ u nebesa.

  14. Uvid? Gospodine Miskovicu , vi ste bas pristojan covek.Pa pogledajte ko sedi u vladi.Sve psihopata do psihopate.Mislite da oni razmisljaju o drzavi i privredi.Njih zanima samo kako i koliko mogu danas da iznesu….

  15. Poreska uprava objavila je listu 100 najvećih dužnika, a na vrhu je Mera invest iz Beograda u vlasništvu Marka Miškovića koja duguje 1,084 milijardi dinara.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.