Mlekara Šabac dodeljuje farmerima beskamatna sredstava: Kroz program prošlo skoro 400 farmi 1Foto EPA-EFE/DAVID HECKER

“U trenutku, kada je situacija u mlečnom govedarstvu izuzetno teška, Mlekara Šabac pruža beskamatna sredstava za tehnologiju, opremu i nabavku hrane za stoku, ali pomaže svoje proizvođače i direktno pri nabavci priplodnih, visoko-steonih junica”, kaže se u saopštenju ove kompanije.

U Mlekari Šabac ističu da poslednjih godina kontinuirano ulažu u razvoj domaće proizvodnje sirovog mleka, kroz blisku saradnju i podršku svojih partnera, proizvođača.

„Koliko je mlečna industrija pogođena sušom i rastom cena sirovina, najbolje znaju farmeri. Ali i u najtežim vremenima, Mlekara Šabac ostaje uz svoje proizvođače sirovog mleka”, kaže Bojan Grbović, direktor lanca snabdevanja u ovoj kompaniji.

Mlekara Šabac dodeljuje farmerima beskamatna sredstava: Kroz program prošlo skoro 400 farmi 2
Bojan Grbović Foto: Privatna arhiva / Danas

Kao primer ističe farmu Aleksić, koju vode braća Dalibor i Predrag, kojima je mlekara omogućila kupovinu 50 priplodnih, visoko-steonih junica, dodeljivanjem beskamatnih novčanih sredstava.

“Ova porodica iz Novog Slankamena inače gradi treću farmu, ima više od 100 grla i već skoro deceniju nam isporučuje blizu 2.000 litara mleka dnevno, i zaista želimo da učinimo sve što je u našoj moći da se ova uspešna saradnja nastavi, ali vodimo intezivne pregovore o podršci i sa drugim farmerim”, kaže Grbović.

Ističe da je farma braće Aleksić tek jedna je od mnogih kojima mlekara pruža podršku.

Tu je i porodično imanje Zorana Jadranovića, koje dnevno proizvede do 2.500 litara sirovog mleka i brine o 130 krava, između ostalog i zahvaljujući, kako kažu, inovativnom sistemu muže, koje su nabavili uz pomoć Mlekare Šabac.

“Ovaj modernizovani, zatvoreni sistem muže, osigurava ne samo jednostavniji i efikasniji rad, već pre svega dobijanje kvalitetnijeg i bezbednijeg sirovog mleka, gde je smanjen rizik od kvarenja izazvanog ljudskim faktorom”, kažu u saopštenju.

Na domaćem tržištu Mlekara Šabac sarađuje sa više od 700 proizvođača i dobavljača sirovog mleka.

U kompaniji navode da žele da osiguraju domaću sirovinu i sačuvaju domaći kapital, kroz programe beskamatne novčane podrške, koji mogu, kako ističu, biti dobar primer prakse industriji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari