Moguće plaćanje prekovremenog noćnog rada u Fijatu

Pregovori štrajkačkog odbora i menadžmenta Fijata nastavljaju se u ponedeljak

Ostavite komentar


  1. "… razmatrati mogućnost plaćanja naknada radnicima za prekovremeni noćni rad… ““
    Da li postoji kategorija" prekovremeni noćni rad" u zakonu o radu?
    I, kako je bilo moguće da se bilo koji prekovremeni rad ne plati?
    I, zašto su trpeli tri godine?
    I, i dalje mislim da je sve ovo velika prevara i da je trebalo nastaviti štrajk.

  2. Није био плаћан прековремени рад и ноћни рад?

    Постоје ваљда некакве инстититуције у Србији које би ово требале да контролишу? Или су те институције само за домаће фирме?

    Боже, које незакоње и корупција у овој Србији.

  3. Postoji mogućnost? Pa to je obaveza a ne mogućnost. Ili bi bar trebalo da bude.Šta kaže naš novi ministar za rad i socijalna pitanja.Zna li on uopšte šta je prekovremeni rad i ko treba da kontroliše sprovođenje zakona o radu?

  4. "Radnici kažu da u toj kompaniji već postoji pravilnik koji reguliše proces rada, koji je do pre tri godine, do kada su Italijani vodili fabriku perfektno funkcionisao.",a onda je stvar u svoje ruke preuzeo dugoprsti Mali Alek sa svojih 40 razbojnika.

  5. Kako pregovori teku, ovako, u vladi. "Samo pomislite na radike "Goše" da li želite da budete kao ONI .. da radite i neprimate platu ?? Razmislite.."

  6. "Direktori Fijata obećali su, saznaje se, i da će razmotriti mogućnost plaćanja naknada radnicima za prekovremeni noćni rad. "
    Da li je moguće da se ovo razmatra??? Nego šta smo nego logor.

  7. Vau! Kakav uspeh! Za ovo se Dimitrije Tucovic izborio jos pre 100 godina. Nije cudo sto im sada i mrtav smeta na Slaviji…

  8. Plaćanje putnih troškova, prekovremenog i noćmog rada je zakonska obaveza, ne mogu da verujem da se oko toga pregovara. za to postoje sudovi.

  9. A možda i nećemo da platimo PREKOVREMENI, NOĆNI. rad. Videćemo.

  10. ОХ тако су милостиви, замисли, платиће им њихов прековремени рад…

  11. Da li ce novac za povecanje zarada radnicima i placanje prekovremenog rada obezbediti Fiat, ili ce vlada Srbije uzeti iz budzeta?

  12. Placanje prekovremenog rada je zakonska obaveza poslodavca, a ne stvar dobre volje! Posto je Premijerka urgirala, sada treba da objasni zasto Fiat do sada nije postovao zakon o radu i kako je moguce da jedan od suvlasnika (drzava) to nije znala, i sa kojim razlogom Premijerka podmece sebe u prici koja je ocigledno obican kriminal na najvisem drzavnom nivou!

  13. Zapadne kompanije izrabljuju srpske radnike, ne placaju im prekovremeni rad, ali nema veze, "Danas" ce i dalje podrzavati zapadnjacku korporativnu mafiju , a "pljuvati" po srpskom narodu, kao i onaj mudroser Basara. "Danas" je smece od novina.

  14. nocni rad je bio placen a i prekovremeni, u jednom trenutku su odlucili da sve to mora da se pravda dozvolama od supervizora. belim kragna se sve placa a plaivim neko mora da odobri, tj supervizor i pitanje ke da li to rade. sve je bilo pod konac sto se tice postovanja zakona o radu ali uvek ima onih loji misle da su iz ad zakona

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.