Ko bi ostao bez jabuka i hulahop čarapa, a ko bez gasa: Mogući gubici u slučaju uvođenja sankcija Rusiji

Ostavite komentar


  1. За јабуке и чарапе не знам ,ал ако уведемо Русији санкције ми ћемо остати без гаћа !

  2. Kada novinari rezimskih medija, pisu pre neki dan I prave hvalospev na neku finansijsku pomoc iz EU koja tek na kraju clanka iznosi 1% ukupnog godisnjeg budjeta Srbije je jako dobro. Sada u ovom clanku se tvrdi da ,ako bude cena nafte I gasa za Srbiju od 13-45% veca , da to nece imati neke velike posledice. Ovo sve govori ,koliko su novinari objektivni …totalna obmana citalaca ,a nekad je obmana bila krivicno delo. Sta je sa blagovremenim , I istinitim nepristrasnim informisanjem.Nekad je bilo normalno ,da novinar napise clanak o desavanju ,da navede izvor informacija ako hoce ,bez sugestija ,pa da citalac donese zakljucak . Ne, sada je kontra ,vise se kroz clanak ,tendenciozno sugerise da se citalac ubedi u stav novinara ,koji u svakom slucaju nije nezavisan…..Odatle razne posledice ,po narod I drzavu, I kriminalni rezimi koji traju I po deset godina.

  3. srbija treba da uvede ograniceni set sankcija, ali istovremeno sa briselom pregovarati izuzece, poput proizvoda koji su navedeni u tekstu, ali i rezervnih delova za termoelektrane koje koriste rusku opremu. ta roba je pod sankcijama EU, a i bez uvodjenja sankcija od strane Srbije, otezan je transport tih proizvoda preko zemalja EU (sankcije od 06.10.2022., ozbiljni novinari bi vec objavili clanak o tome – mali hint za urednike> article 3i u dokumentu EU o sankcijama. mislim da je dovoljno za dalje istrazivacko novinarstvo, kao i da se uputi pitanje PKS za komentar)

  4. Čisto da se zna Hrvatska a pogotovu Slovenija imaju pojedinačno minimum 3 x veći izvoz u Rusiju i pored toga sto su u EU,NATO,sto imaju vizni režim sa Rusijom.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.