Tomislav Momirovicfoto BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/DJ.K.

Brza saobraćajnica od Šapca do Loznice je najveći saobraćajni infrastrukturni projekat u ovom delu Srbije, jedan od deset projekata autoputeva i brzih saobraćajnica koji su u toku i predstavlja snažnu podršku privredi i privrednicima, dolasku novih investicija i rastu plata, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na toj saobraćajnici.

„Uprkos činjenici da je na istoku Evrope rat, uz izazov kako obezbediti održivu potrošnju energenata, Srbija nije obustavila radove ni na jednom projektu i fokusirana je na ekonomski rast i razvoj zemlje“, rekao je Momirović.

Direktor Кoridora Srbije Aleksandar Antić je kazao da je cilj da saobraćajnica Šabac-Loznica bude završena do septembra 2024. godine.

Momirović je danas obišao i radove na izgradnji lokalnih puteva i razgovorao sa meštanima u mesnim zajednicama Gornje i Donje Nedeljice.

Istakao je da je u prethodnom periodu investirano više od 200 miliona dinara i izgrađeno više od 16 kilometara puteva, a u planu je rekonstrukcija i izgradnja 68 kilometara puteva u tom kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari