Momirović: Cilj je da u septembru naredne godine pustimo u saobraćaj autoput od Rume do Šapca 1foto FoNet/MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović rekao je danas da bi trebalo da u septembru naredne godine bude pušten u saobraćaj autoput od Rume do Šapca.

„Ovo je strateški važan infrastrukturni projekat u ovom delu Srbije i jedan od deset projekata autoputeva i brzih saobraćajnica koje trenutno realizujemo bez prekida. To je i najbolji pokazatelj da ćemo održati ekonomski rast i za naše lokalne samouprave obezbediti novu perspektivu i još bolje uslove za kompanije, radnike i za sve građane“, rekao je Momirović posle obilaska radova na petlji „Hrtkovci“ u okviru izgradnje autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica.

On je istakao da je cilj da se otvori most na Savi za sve Šapčane, kao i da uprkos krizi u Evropi Srbija uspeva da sačuva investicije, radna mesta i da održi nisku cenu energenata za građane.

„Trenutno je na čitavoj trasi autoputa i brze saobraćajnice Ruma–Šabac–Loznica upošljeno oko 460 radnika sa oko 350 jedinica mehanizacije, dok se najintezivnije aktivnosti izvode na deonici autoputa Ruma-Šabac“, kazao je direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić.

Ukupna dužina deonice je oko 78 kilometara, od čega je autoput Ruma–Šabac dužine 22,08 kilometara, a dužina deonice Šabac–Loznica koja će biti izgrađena u profilu brze saobraćajnice je oko 55 kilometara.

Glavni izvođač radova na autoptu Ruma–Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac–Loznica je azerbejdžanska kompanija „Azvirt“, a ugovorena cena je 467,5 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari