Momirović: Moravski koridor biće završen za tri godine 1foto BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/DJ.K

Moravski koridor biće završen za tri godine, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon obilaska radova na izgradnji te saobraćajnice na deonici od Kraljeva do Čačka.

„Do kraja godine Kruševac će biti povezan sa Koridorom 10, a za nešto više od godinu dana biće povezano Kraljevo sa Auto-putem ‘Miloš Veliki'“, rekao je Momirović, saopštilo je ministarstvo.
Naveo je da je „Moravski koridor“ najveće gradilište u Srbiji na kome je trenutno zaposleno više od 3.600 radnika.

Momirov je istakao da je ova deonica od posebnog značaja i za Kraljevo i za Čačak „jer će biti povezani najkvalitetnijim auto-putem u jugoistočnoj Evropi“.

Moravski koridor povezuje centralne delove Srbije sa dva putna pravca, koridorima 10 i 11.

Ta saobraćajnica će povezati veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika.

Moravski koridor će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji. Ukupna dužina iznosi 112 kilometara i obuhvata tri deonice: Pojate – Kruševac (27,8 kmetara), Kruševac – Adrani (53,8 kilometara), Adrani – Preljina (30,6 kilometara).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari