Momirović: Na proleće 2023. puštamo u rad obilaznicu oko Beograda (FOTO) 1Foto: MGSI

Na proleće sledeće godine puštamo u saobraćaj obilaznicu oko Beograda koja je od strateške važnosti, ne samo za naš glavni grad, već za sve ljude koji prolaze kroz Beograd, a već sledećeg leta nećemo imati tranzitni saobraćaj u našem glavnom gradu, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska radova na Sektoru 6 obilaznice oko Beograda.

„Radovi na obilaznici oko Beograda dobro napreduju, gde je rešen i veliki broj problema. Samo u poslednje dve godine rešili smo više od 400 otvorenih pitanja kada pričamo o eksproprijaciji“, rekao je Momirović, a prenosi pres služba ministarstva.

On je dodao da „u uslovima velike energetske krize i kada je u Evropi rat, uspevamo da održimo radove na svim infrastrukturnim projektima koji su od strateškog značaja“.

Momirović: Na proleće 2023. puštamo u rad obilaznicu oko Beograda (FOTO) 2
Foto: MGSI

Ministar Momirović zaključio je da danas gradimo više projekata, nego što se ikada gradilo u istoriji i da se u Srbiji trenutno gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, te da nema „povlačenja“ ni sa jednog projekta.

Momirović: Na proleće 2023. puštamo u rad obilaznicu oko Beograda (FOTO) 3

Obilasku radova na Sektoru 6 obilaznice oko Beograda prisustvovao je i Aleksandar Kostadinović, šef projekta i predstavnik JP „Putevi Srbije i tom prilikom je istakao da se radovi izvode planiranom dinamikom i uz zajedničku saradnju sa resornim ministarstvom, cilj je da se radovi završe u predviđenom vremenu.

Momirović: Na proleće 2023. puštamo u rad obilaznicu oko Beograda (FOTO) 4
Foto: MGSI

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometara. U aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, dok je Sektor 5 obilaznice oko Beograda, sa tunelom Straževica otvoren za saobraćaj u junu ove godine. Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP „Putevi Srbije“, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China Ltd“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari