Momirović očekuje da robna razmena Srbije s Republikom Korejom pređe milijardu dolara 1foto FoNet/Kabinet

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije, Tomislav Momirović, izjavio je danas da očekuje da, kada bude zaključen sporazum o slobodnoj trgovini s Republikom Korejom, robna razmena poraste na više od milijardu dolara godišnje.

Naveo je da je u prošloj godini ukupna robna razmena Srbije s Republikom Korejom iznosila 600 miliona dolara što je 20 odsto više u odnosu na 2021. godinu.

Momirović je u govoru tokom „Okruglog stola Srbija – Republika Koreja“ izjavio da će se nastaviti unapređivanje tradicionalno dobrih ekonomski i političkih odnosa, saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se navodi da je ministar izjavio da u korejskim kompanijama u Srbiji radi 10.000 ljudi i da prostora za saradnju u trgovini i investicijama ima još mnogo, a posebno je pomenuo IT sektor.

Momirović i specijalni izaslanik predsednika Republike Koreje, Songmin Đang, danas su potpisali Protokol o saradnji dve države.

Songmina Đanga je danas primio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić koji je objavio da su razgovarali o jačanju bilateralnih, multilateralnih i ekonomskih odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari