Momirović sa ministrom ekologije CG o obnovi pruge Beograd-Bar 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/Djordje Krstic/DS

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović razgovarao je danas sa ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Ratkom Mitrovićem o obnovi pruge Beograd-Bar.

Pruga od Beograda do Valjeva je rekonstruisana kompletno. U narednom periodu ćemo rekonstruisati i od Valjeva do Vrbnice, rekao je Momirović, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Mitrović je u ponedeljak sa delegacijom posetio Urbanistički zavod u Beogradu, a u planu je i poseta Zavoda za urbanizam Novog Sada.

Mi sada u Crnoj Gori otvaramo Zavod za prostorno planiranje i urbanizam, koji će biti pod vlasništvom države i biće nam interesantno da produbimo saradnju sa stručnjacima iz ekologije prostornog planiranja Srbije, rekao je Mitrović.

Ministri su zaključili da zajedničkim aktivnim radom Srbije i Crne Gore na temama urbanizma i prostornog planiranja se ispunjavaju i prioriteti predstavljeni u Ekonomsko-investicionom planu za Zapadni Balkan vrednosti od devet milijardi evra koji je predstavljen u oktobru prošle godine, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari