Momirović: Srpska železnica je na dobrom koloseku, broj putnika udvostručen 1Tomislav Monirović u vozu Foto: FoNet/MGSI

Srbijavoz će u ovoj godini prevesti oko 5,5 miliona putnika što je duplo više u odnosu na prethodnu godinu i najbolji pokazatelj da građani imaju sve više poverenja u železnice, koje polako vraćamo na mesto koje im pripada, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. 

„Posmatrajući samo jul ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine prihodi Srbija voza su samo u jednom mesecu dostigli nivo od 340 miliona dinara, za razliku od 158 miliona koliko je bio prihod u julu prošle godine“, rekao je Momirović posle obilaska železničke stanice Stara Pazova.

On je istakao da se najveći gradove u Srbiji povezuju najkvalitetnijom železničkom infrastrukturom i to ne samo Beograd i Novi Sad.

„U oktobru krećemo da radimo na deonici od Beograda do Niša, a Кragujevac će dobiti značajno bolju konekciju sa Кoridorom 10. U završnoj smo fazi izrade projektne dokumentacije za nastavak gradnje od Valjeva ka Vrbnici, tačnije do Prijepolja“, rekao je Momirović.

Kako je dodao, cilj je da dodatno budu povećane brzine na prugama i kvalitet usluge.

„Značajno ćemo promeniti železničku perspektivu u našoj zemlji i nećemo se zaustaviti dok železnica ne bude glavni vid saobraćaja“, kazao je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari