Momirović: U Lazarevcu će biti izgrađeno 80 kilometara kanalizacione infrastrukture 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović danas je izjavio da Vlada Srbije finansira izgradnju 80 kilometara kanalizacione infrstrukture u Lazarevcu, kao i lokalnih puteva.

On je poseti gradilište u mesnoj zajednici Šušnjar, koja je treća lokacija u Lazarevcu na kojoj se gradi kanalizaciona infrastrukura.

Do sada je u u toj opštini izgrađeno 8,6 kilometara nove kanalizacione mreže, a na lokaciji Veliki Crljeni oko 4,5 kilometra.

„Na teritoriji opštine Lazarevac obuhvaćeno je skoro devet mesnih zajednica koje su uključene u projektu ‘Čista Srbija’. Preko 3.500 domaćinstava u ovih devet mesnih zajednica dobiće kanalizacionu mrežu, a gradi se i glavni fekalni kolektor u dužini od 5,7 kilometara“, rekao je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević.

U opštini Lazarevac planirana je izgradnja nešto više od 25 kilometara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda koje će obuhvatiti 40.000 stanovnika.

Takođe, u okviru projekta „Čista Srbija“, u naselju Veliki Crljeni biće izgrađeno 52,5 kilometara kanalizacione mreže, kao i postrojenje za preradu otpadnih voda za potrebe 20.000 stanovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari