Momirović: U Obrovcu nova kanalizaciona mreža i dva postrojenja za preradu otpadnih voda 1Foto: mgsi.gov.rs

Građani Obrenovca i okoline dobiće blizu 100 kilometara nove kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda, najavili su danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković prilikom otvaranja radova na izgradnji komunalne infrastrukture u okviru projekta „Čista Srbija“.

Kanalizacione mreže i dva postrojenja u Obrenovcu i Ratarima za preradu otpadnih voda opsluživaće 51.000 stanovnika, objavilo je ministarstvo.

„Investiramo 54 miliona evra da bismo izgradili kanalizacionu infrastrukturu u većem obimu nego što je izgradjena prethodnih 50 godina“, kazao je Momirović.

On je dodao da će se ulice u delu izgradnje kanalizacione infrastrukture potpuno rekonstruisati i proširiti za dva i po metra.

Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković je napomenuo da će se projektom „Čista Srbija“ konačno zaštititi svi kanali i reke u Obrenovcu i da uz pomoć ovog projekta nekoliko hiljada septičkih jama odlaze u istoriju.

„Mi smo bili jedna od opština koja nije imala postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, a samo dva kilometra od fekalno-crpne stanice nalazi se i vodozahvat iz kog jedan deo našeg grada dobija pitku i zdravu vodu“, rekao je direktor JКP Vodovod i kanalizacije Obrenovac Branko Matić.

Projektno-tehnička dokumentacija za ostatak kanalizacione mreže je u završnoj fazi izrade.

Кomercijalnim ugovorima ugovoreno je da rok za završetak svakog projekta ne može biti duži od 39 meseci, uključujući probni rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari