Momirović u Tbilisiju na forumu "Put svile" 1Foto: MUST / Đ.K.

„Snažna podrška privatnom sektoru i velike investicije u infrastrukturu preduslov su za ekonomski razvoj jedne zemlje, i zato Vlada Republike Srbije podržava naše preduzetnike i kompanije, pružajući im povoljne uslove za poslovanje i razvoj“, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon obraćanja na panel diskusiji „Trade4Future“ u okviru četvrtog Foruma “Put svile“, koji se održava danas u Tbilisiju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine (MUST).

Ministar Tomislav Momirović dodao je da se na taj način „stvara okruženje koje privlači domaće i strane investitore, dok se kroz investicije u infrastrukturu stvaraju osnove za ekonomski rast“.

„Srbija je lider na Balkanu kada je reč o stranim direktnim investicijama. Država mora da bude otvorena za strane direktne investicije koje predstavljaju motor ekonomskog rasta, stvaraju radna mesta i doprinose razvoju svih sektora“, rekao je ministar Momirović.

Momirović je istakao da su otvorenost za razmenu znanja i prijem novih tehnologija ključni elementi za uspeh jer nam pomažu da unapredimo naše proizvode i usluge, što koristi svima.

On će tokom dana održati brojne sastanke, između ostalog sa potpredsednikom Vlade Gruzije i ministrom ekonomije i održivog razvoja Levanom Davitašvilijem, sa ministrom za spoljnu trgovinu UAE Tani bin Ahmed Al Zejudijem kao i sa velikim brojem investitora iz različitih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari