Potpisivanje sedmogodišnjeg ugovora za „Managed“ između kompanija M:tel i Erikson bitan je dan za razvoj telekomunikacija u Crnoj Gori.

 Novi koncept partnerstva omogućava M:telu da se fokusira na pružanje izuzetnog kvaliteta usluga svojim korisnicima uz obezbeđivanje visokog kvaliteta mreže – rekao je izvršni direktor M:tel-a Vladimir Lučić juče u Podgorici nakon potpisivanja ugovora. I direktor prodaje Eriksona za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, Antonio Pasarela, zadovoljan je što je nastavljena dobra saradnja između dve kompanije, zbog čega je Erikson otvorio svoju kancelariju u Crnoj Gori.

Ugovor se odnosi na usluge upravljanja i održavanja telekomunikacione opreme i celokupne mrežne infrastrukture i uključuje transfer 36 iskusnih telekomunikacionih i IT stručnjaka, trenutno zaposlenih u M:tel, koji će karijeru nastaviti u Eriksonu. Erikson, inače, upravlja telekomunikacionim mrežama koji opslužuju 600 miliona pretplatnika i obezbeđuje „Managed“ servise za mreže koje koriste više od jedne milijarde pretplatnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari