Na Kopaoniku 40 odsto više stranaca

Uprkos blagoj zimi, dobra zimska sezona na planinama u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Na Kopaoniku je opšta gužva. Tri lifta u centru su preslaba da omoguće normalno skijanje. 2/3 vremena se provodi u čekanju na lift. Čuju se najviše Rusi i poneki Turčin, Kinez, Rumun…

  2. Idite ljudi na Staru Planinu … tamo je zivot !!! Prelepa je !!! I ima najvise snega ali nekome to ne odgovara 😉

    1. Stara planina jeste prelepa, dobro organizovana, sa uredjenim stazama, najvećim brojem sunčanih dana i ima samo jedan hotel!!!

    2. Infrastruktura ka Staroj plamini ne postoji! Mora li da se na skijanje putuje iskljucivo autom? Raspitajte se malo u alpskim zemljama kako se zeleznicama dolazi bar donekle pa organizovanim autobusom. Primer Svajcarske i Austrije ali to nasoj Srbiji nista ne znaci nego je jos ukinula i direktne vozove iz Beograda za Rasku odnosno Josanicku Banju. Pa cujem da i shuttle na Kopaoniku vise ne radi a da su noge zicare zatvorene! Pa kako misle uopste da privuku turiste kad nista ne funkcionise. Treba li svaki dan da se putuje taksijem od Srebrnca do Granda jer lokalni saobracaj ne postoji. Jadna moja Srbijo – i ono sto si znala u bivsoj Jugoslaviji jos od pre 50 godina, zaboravila si i neces ponovo da ucis! Vladaju bogati glupaci!

  3. Malopre se vratio sa Kopa. Gužva ogromna, organizacija katastrofa.Naplata „putarine“ bez fiskalnog računa, poneki samo projure bez plaćanja. Na parkingu – parkadžiji 400 din. direktno u džep i sve je ok. Juče je lik pored crkve u izgradnji ladno naplaćivao parking na divlje – kako koga navata. Stranci bazaju unaokolo kao muve bez glave, gledaju šta ih je snašlo. Po lokalima šarenilo, uglavnom „brijanje“.
    Botswana…

  4. Cudi me da nijedan novinar nije pokusao da opise haos u koji se Kopaonik pretvorio. Koliko je objekata izgradjeno u zadnjih 10 godina, kako su se ovi objekti gradili u samo centru nacionalnog parka, ciji su ovi objekti… 90ih godina nije koliba mogla da se napravi, sada nicu betonske zgrade od 10 spratova. To nije ni cuvena SPS/JUL kamarila radila. Od nase najlepse planine su napravili jos jedan Zlatibor, jadno i sumorno. Prioroda je unistena i to se vise nikad ne moze popraviti.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.