Na mestu Ekstra centra na Novom Beogradu u planu izgradnja kompleksa koji će se prostirati na 127.000 kvadratnih metara 1Foto: Dizajn arhitektura/screenshot

Na mestu Ekstra centra na Novom Beogradu u planu je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa sa šest objekata koji će se prostirati na 127.000 kvadratnih metara, piše eKapija.

Preduzeće BDS Properties doo iz Beograda namerava da gradi stambeno-poslovni kompleks u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu.

Portal eKapija objavio je detalje iz zahteva za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životne sredine ovog projekta, koji je investitor podneo nadležnom gradskom sekretarijatu, iz kojih se može videti da je plan da se kompleks sa šest objekata izgradi na mestu sadašnjeg tržnog centa Ekstra, koji je predviđen za rušenje, kao i pripadajući parking sa 507 mesta.

U zahtevu koji je obradila „D.A. dizajn.arhitektura“ doo iz Beograda navodi se da se parcela površine 39.392 kvadratnih nalazi između ulica Omladinskih Brigada, i novopaniranih saobraćajnica Nova 7 i Nova 4.

Tu će se, na ukupno 127.071,12 kvadrata graditi kompleks sa 17 lamela, lokalima od kojih će jedan imati i bazen, depandansom predškolske ustanove, poslovnim apartmanima i stambenim jedinicama, od jednosobnih do petosobnih.

Ispod celog kompleksa predviđena je jedinstvena podzemna garaža na dva nivoa, sa ukupno 1.589 parking mesta.

Predviđeno je da se izvođenje stambeno-poslovnog kompleksa realizuje u četiri faze, navodi eKapija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari