Na Sajmu zapošljavanja u Kragujevcu više od 30 poslodavaca nudi 400 radnih mesta 1Foto: Shutterstock/Dragon Images

U Kragujevcu se danas održava Sajam zapošljavanja na kome učestvuje više od 30 poslodavaca, kojima je potrebno 400 novih radnika.

Najviše slobodnih poslova ima za zanimanja iz oblasti mašinske, elektro i metalske struke, od trećeg do sedmog nivoa kvalifikacije.

Traže se bravari, alatničari, zavarivači, operateri na CNC mašinama, tehničari održavanja elektro i mašinske struke, diplomirani mašinski i elektro inženjeri različitih smerova.

U ponudi su i radna mesta za magacionere, operatere u proizvodnji, vozače, šivače, prodavce, konobare, kuvare, poslastičare, agente prodaje, menadžere svih profila, finansijske analitičare.

Nezaposleni imaju priliku da na sajmu predaju svoje radne biografije i konkurišu za radna mesta.

Na sajmu učestvuju pored ostalih FCA Srbija, PMC Automative, Shenchi Automative Parts, WKG, Yanfeng, Becchis Osiride, MIND Group, Trigo Serbia, Forma ideale, Nikom, SCGM, Gomma Line, Autoprevoz Janjušević, HTD Šumarice, DON DON.

U gradu Kragujevcu je na kraju marta 2024. godine evidentirano 11.588 nezaposlenih osoba, što je manje nego u istom periodu 2023. godine kada je 13.901 osoba bila bez posla.

Od ukupnog broja nezaposlenih 59,2 odsto su žene.

Najveći broj nezaposlenih na evidenciji ima četvrti nivo kvalifikacije, ukupno 3.398.

Mladi do 30 godina čine 16 odsto ukupnog broja nezaposlenih, dok nezaposleni preko 50 godina čine 42 odsto.

U Šumadijskom okrugu na kraju marta ove godine evidentirano je 19.165 nezaposlenih lica, gotovo 3.000 manje u poredjenju sa istim periodom 2023. godine.

Kroz programe i mere koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, prošle godine u Šumadijskom okrugu bilo je obuhvaćeno oko 1.000 nezaposlenih.

Sajam zapošljavanja kragujevačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje održava se danas od 11 do 15 časova u prostorijama Crvenog krsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari