Na sajmu zapošljavanja u Zrenjaninu traženo više od 400 radnika 1Foto: M. P./Danas

U sportskoj hali Zrenjanina, u organizaciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, danas je održan 25. sajam zapošljavanja, što je i prvi ovogodišnji sajam u Srednjobanatskom okrugu na kome je traženo 454 radnika.

Kako je naveo vršilac dužnosti direktora Filijale Goran Tomović, na sajmu učestvuje 24 poslodavca, a iskazane su potrebe za radnicima radnika različitih profila, od prvog do sedmog stepena stručne spreme.

Traženi su pored ostalog prodavci, agenti prodaje, magacioneri, viljuškaristi, pekari, zidari, tesari, krojači, radnici obezbeđenja, operateri u proizvodnji, ekonomisti, mašinski inženjeri, defektolog, profesor nemačkog, diplomirani inženjer tehnologije.

Kompanija Linglong tražila je 145 radnika, Lir 55 radnika, Tisa 50 radnika, dok je po 31 radnik tražen u kompanijama Drekslmajer i Mizan, a osobe sa invaliditetom zapošljavaju firme Mizan i Stil.

Tomović je rekao da je na evidenciji Filijale u Zrenjaninu oko 10.000 nezaposlenih u okrugu, dok je od toga više od 5.000 u gradu Zrenjaninu.

Sajam je otvorio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji se osvrnuo na manji odziv zainteresovanih za traženje posla, u odnosu na neke sajmove ranijih godina, kada su gužve bile mnogo veće i kada je bilo više onih koji su tražili posao na ovakav način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari