Na Zlatiboru nastaju najlepše zimske uspomene 1Foto: TOZ/Promo

Zlatibor u ovu zimsku sezonu ulazi sa novim zabavnim sadržajima, a sve sa ciljem da se udovolji potrebama turista, pogotovo u vreme novogodišnjih praznika.

„U godini proslave izuzetnog jubileja imamo dosta stvari kojima možemo da se pohvalimo, a o tome svedoči i zvanična republička statistika koja je pokazala da Zlatibor kao destinacija u prvih 10 meseci beleži porast broja posetilaca od 25 posto. Na osnovu tih podataka nalazimo se odmah iza najvećeg grada Beograda po posećenosti što pokazuje ozbiljan potencijal destinacije i planovi razvoja kojima opština Čajetina, Turistička organizacija i celokupna turistička privreda želi da se predstavi u narednom periodu. Pre par dana je otvoren još jedan hotel na Zlatiboru u pitanju je „Queen of Zlatibor“, za nekoliko dana se otvara još jedan hotel sa pet zvezdica „BOR Hotel By Karisma“ koji će upotpuniti turističku ponudu Zlatibora i sve su to stvari koje pokazuju da će Zlatibor u ovoj godini jubileja ostvariti rekordnu i uspešnu turističku godinu.

Zlatibor
Vladimir Živanović Foto: TOZ/Promo

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor su kao i svake godine pripremili bogat program nastupa na Kraljevom trgu za novogodišnje praznike. Program počinje već 28.decembra dečjom Novom godinom i dodelom paketića za decu. U pitanju je koncert Leontine i dečijeg hora „Čarolija“. Tom prilikom će za svu decu sa teritorije opštine Čajetina biti uručeni paketići. Verujemo da će se mališani lepo provesti i da ćemo tu tradiciju podele paketića nastaviti i u narednim godinama. Za doček Nove godine, 31. decembra očekuje nas nastup Saše Matića sa početkom u 21 čas, u ponoć koncert trubačkog orkestra Dejana Jevđića, služiće se kuvano vino, rakija, a u ponoć će biti vatromet. Prvi januar je rezervisan za koncert „Magla benda“. Takođe u zlatiborskim hotelima i restoranima priremljen je bogat novogodišnji program“, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Po prvi put, ove godine u Kulturnom centru Zlatibor organizovaće se manifestacija „Duhovnim stopama“ koja će početi otvaranjem izložbe ikona „Ka liku“ profesora Jnjićijevića. U okviru ove manifestacije na programu će biti duo drama o patrijarhu Pavlu, kao i nastup Braće Teofilovići u istom duhu.

Gondola, najveća atrakcija na planini nije samo vožnja već i celodnevni boravak, a u tom pravcu je i osmišljen raznovrstan program tokom zime: dnevne žurke, novi ugostiteljski objekat na vrhu Tornik, besplatni časovi nordijskog skijanja, dečije radionice, čajanke, umetničke aktivnosti i priprema raznih specijaliteta.

Za ljubitelje skijanja, očekuje se da ski centar Tornik krajem decembra počne sa radom, a priprema se i skijalište i sankalište na Obudoevici kako bi spremno dočekalo najmlađe posetioce i rekreativce. U Dino parku sadržaji će biti prilagođeni za zimske čarolije i aktivnosti na snegu, dok će u Avantura parku raditi ski škola i za ljubitelje noćnog skijanja biće otvorena skijaška staza.

Sa Zlatibora će se i tokom zime za goste organizovati izleti do muzeja pod otvorenim nebom „Staro selo“ u Sirogojnu, do muzeja „Pletilja“ i izložbene prodavnice na daleko poznatih Sirogojno džempera, do spomenika prirode I kategorije Stopića pećine, do vodopada u Gostilju, kaubojskog grada “El Paso City” i drugih turističkih lokaliteta.

Ne treba zanemariti ni odličnu gastronomsku ponudu ovog planinskog centra. Restorani na planini predstavljaju prava mesta za ljubitelje dobrog ukusa, autentičnih zlatiborskih jela, ali i modernih specijaliteta. Moderni velnes i spa centri, sa zatvorenim bazenima tokom zimskih meseci takođe mogu privući veliki broj gostiju.

Magična priroda i status vazdušne banje, sa odličnom turističkom infrastrukturom i ulaganjima čine od Zlatibora mesto gde je svaki dan prijatan, jedinstven i drugačiji i gde nastaju najlepše uspomene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.