Na Zlatiboru, tokom zimskog raspusta, boravilo dnevno 30.000 gostiju 1Foto: TO Zlatibor

Sa oko 30.000 turista dnevno, tokom zimskog raspusta, na Zlatiboru je, polovinom januara, oboren prošlogodišnji rekord.

To je saopštila Turistička organizacija Zlatibor i navela da nedostatak organizovanih prazničnih proslava i neizvesna epidemijska situacija, nisu sprečili veliki broj gostiju da dođu na tu planinu.

„Novi izgled Kraljevog trga, jezera i otvaranje najduže panoramske žičare na svetu učinili su da ova zimska sezona, već polovinom januara, obori prošlogodišnje rekorde posećenosti“, saopštila je TO Zlatibor i navela da je popunjenost hotela, pansiona i aprtmana bila veća od 95 odsto.

Najveće interesovanje posetilaca je privukla najduža panoramska žičara na svetu od 8.950 metara, koja je puštena u rad 11. januara, a koja povezuje centar Zlatibora i vrh Tornika i ima međustanicu kod Ribničkog jezera.

„Za svega desetak dana, ‘Gold gondolom’ se vozilo više od se 10.000 turista“, dodaje se i navodi da su turisti, i pored niskih temperatura, strpljivo čekali u redu za vožnju duže od jednog sata.

Uz ocenu da je nekoliko hiljada skijaša boravilo na Ski-centru Tornik, podseća se na to da su na tom skijalištu otvorene plava i crvene staze, lift za skijaše početnike i polaznike ski-škola, a nude se i vožnje panoramskom žičarom i bobom na šinama.

Na Zlatiboru, tokom zimskog raspusta, boravilo dnevno 30.000 gostiju 2
Foto: TO Zlatibor

Ističe se da su izuzetno posećena skijališta na Obudojevici i u Avantura parku, te da je, od otvaranja sezone, ski-školu Avantura parka prošlo više od 2.000 dece.

Dino park je ugostio više od 10.000 posetilaca, među kojima je bio veliki broj mališana.

Među posetiocima Zlatibora, domaći gosti su bili najbrojniji, a narednih dana očekuje se dolazak turista iz regiona, jer državljanima Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske i Albanije nije potreban negativan
PCR test za ulazak u Srbiju.

„Sudeći po rezervacijama u hotelima i drugim smeštajnim kapacitetima, najviše gostiju se očekuje iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine“, saopštila je TO Zlatibor.

Rekordna poseta Stopića pećini

Stopića pećina, koja je prošle godine oborila rekord sa 122.000 posetilaca, beleži odlične rezultate i ove zimske sezone.

Od početka godine, pećinu je posetilo više od 5.000 turista, što je 65 odsto više, nego u januaru prethodne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari